Connect with us

Administratie

Zeci de primari din judeţul Botoşani s-au reunit la Prefectură pentru a pregăti noile proiecte europene: „Uniţi-vă ca să puteţi face proiecte. Să terminăm cu patimile. În AcoR nu se face politică”

Published

on

sedinta acor (5)

Conducerea Filialei Judeţene Botoşani a Asociaţiei Comunelor din România, a organizat joi la Prefectură o întâlnire la care au fost prezenţi mai mulţi primari, şefi de instituţii precum şi reprezentanţii AFIR, , reprezentanţii GAL-urilor, cei care se ocupă de proiecte transfrontaliere şi reprezentanţii mai multor ONG-uri din Suceava şi Galaţi care au implementat proiecte.

Scopul principal al acestei întâlniri a fost o informare a primarilor sau reprezentanţilor primăriilor cu privire la accesarea proiectelor şi implentarea acestora.

„Vrem să transformăm Asociaţia Comunelor într-un for de cooperare, să învăţăm de la cei buni şi să nu mai batem câmpii cu lucruri citite de prin ghiduri. Sunt oameni tăbăciţi, care au trecut prin greutăţi, au făcut proiecte, le-au dus la bun sfârşit şi care ne pot ajuta. Asociaţia Comunelor va face tot posibilul să vă îndrume. Este un efort mare să te înhami la un proiect fără să ştii absolut nimic. Urmează proiectele pe GAL-uri, pe transfrontaliere. Adunăm oameni pragmatici, care ştiu, aparate tehnice, să nu pierdem energii inutile. Avem nevoie şi de directorii de deconcentrate. Important este să nu greşim. Sunt foarte multe greşeli care blochează. Începând de la proiectanţi, diriginte de şantier. Sunt foarte multe greşeli care pot fi eliminate prin această cooperare”, a spus Dumitru Chelariu, preşedintele ACoR Botoşani.

Mai mult, Dumitru Chelariu le-a cerut primarilor să uite că fac parte dintr-formaţiune politică sau alta şi să colaboreze între ei pentru a putea atrage cât mai mulţi bani în judeţul Botoşani.

„Dacă ar fi să ne luăm după parlamentari, totul e perfect. Ei fac legi şi ar însemna că nu mai trebuie sindicate, structuri asociative care să se bată pentru corectarea lor. Ei le fac dar uneori nu ne spun nici cum să le aplicăm. Nu vorbesc de culori. Vrem o coerenţă, vrem aplicarea legii şi a proiectelor jos la talpă şi nu la nivel declarativ şi al comunicatelor de presă. Noi nu o să facem comunicate de presă ci o să aducem oameni care ştiu cum se face pe orice program. Uniţi-vă ca să puteţi face proiecte. Să terminăm cu patimile… În AcoR nu se face politică. O să fiu primul care critic guvernarea actuală când face numai comunicate de presă. Când te uiţi la un comunicat de presă iar în spate sunt alte realităţi, este grav”, a mai precizat Dumitru Chelariu.

sedinta acor (9) sedinta acor (8) sedinta acor (7) sedinta acor (6) sedinta acor (4) sedinta acor (3) sedinta acor (2) sedinta acor (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad