Connect with us

Administratie

Pomârla va organiza în 2018 un maraton de nivel internaţional. Două echipe din Italia şi-au anunţat deja participarea: „Începem pregătirile chiar din această lună”

Published

on

maratonul nordului (0)

După succesul de anul acesta al Maratonului Nordului, comuna Pomârla va organiza în 2018 o competiţie de nivel internaţional, la care vor participa ciclişti profesionişti. Deja şi-au anunţat prezenţa două echipe din Italia care participă la competiţiile importante din Europa. Este vorba de TEAM LOMBARDO BIKE şi TEAM FRM.

La ediţia de anul acesta al Maratonului Nordului de la Pomârla a fost prezent un membru al Federaţiei Italiene de Ciclism, din Sicilia. Este vorba de Ignazio Saia, un împătimit al acestui sport şi un prieten al României. A supervizat maratonul şi a fost încântat. La final a promis sprijin şi prezenţa unor sportivi de nivel european la ediţia de anul viitor. Este vorba de două echipe a câte cinci ciclişti, plus mecanici şi tot staff-ul.

maratonul nordului“Am fost fericiţi şi onoraţi de prezenţa competitorilor din diverse zone ale ţării, Bucureşti, Braşov, Sibiu, Bacău, Iaşi,  Suceava, Gorj, la această frumoasă competiţie care a adunat la start peste 100 de participanţi. Ce ne-a bucurat foarte mult a fost şi aportul voluntarilor. Am învăţat unele lucruri la această primă ediţie de la Pomârla şi a VII-a de la iniţierea ei în cadrul Zilelor Nordului de către inimoasa echipă a dărăbăneanului Ştefan Teişanu. Le mulţumim tuturor şi aşteptăm cu nerăbdare ediţia a VIII-a. Demn de menţionat este şi faptul că au fost donate câte două biciclete unor copii din Pomârla şi Hilişeu. Participanţii au fost premiaţi pe categorii de vârste, masculin şi feminin. Pilotul de raliu Lucian Sauciuc a lăsat automobilul şi a reuşit să termine cursa cu bicicleta iar un copil de 13 ani, fiul poliţistului Dinel Scripcariu, a terminat maratonul cu succes în cursa de 30km. Sunt şi alţi participanţi merituoşi de toate vârstele , băieţi şi fete, care  au dat un exemplu de dăruire într-o cursă foarte dificilă din punct de vedere fizic şi un impuls tuturor spre practicarea  unui sport foarte frumos. Mulţumim tuturor că ne au onorat cu prezenţa la acest maraton care va deveni un etalon la nivel judeţean şi poate chiar la nivel naţional. Pomârla a avut 4 reprezentanţi, 2 tineri din Centrul de Plasament Speranta şi alţi doi de vârste diferite. Ionut Antonoaie, originar din comuna Pomârla, a fâcut tot posibilul să ajungă la competiţie venind tocmai de la Barcelona, unde lucrează”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomârla. Acesta a anunţat că deja începe pregătirile iar ediţia de anul viitor va fi una la standarde mult mai mari.

dumitru chelariu, vali catargiu“Competiţia de anul acesta a fost supervizată de un membru al Federaţiei Italiene de Ciclism care a fost plăcut impresionat şi care s-a angajat, alături de noi, ca la ediţia de anul viitor să aducă două echipe cu sportivi de nivel european care să ne mărească nivelul competiţiei. Începem pregătirile chiar din această lună deoarece standardele sunt altele atunci când ai privilegiul să ai în competiţie sportivi de top european. Ignazio Saia este un împătimit al acestui sport şi un prieten al României. Activează în Sicilia şi are un portofoliu de competiţii deosebit. Toate acestea ne-au încurajat şi determinat să ne propunem obiective îndrăzneţe pentru viitorul apropiat respectiv clasarea în primele locuri la nivel naţional al acestui maraton, evident cu sprijinul voluntarilor, al iubitorilor acestui frumos sport şi a unor prieteni profesionişti care să ne îndrume spre o competiţie de calitate înaltă. Acesta a spus că ne-am ridicat la nivelul unei competiţii cu pretenţii. Aşteptăm cu braţele deschise competitoriii în 2018 şi ne angajăm să  pregătim totul la alt nivel”, a mai precizat primarul comunei Pomârla.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad