Connect with us

Evenimente

Captură de ţigări în nordul judeţului Botoşani. S-au tras nouă focuri de armă FOTO

Published

on

politia de fontiera contrabandisti tigari (5)

  • Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat patru cetăţeni români care cărau în spate aproximativ 7.500 de pachete cu ţigări de contrabandă, ambalate în colete, ce urmau să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.
  • Pentru reținerea bărbaților care nu s-au oprit la somațiile prin voce, polițiștii de frontieră au tras 9 focuri de avertisment.

În data de 23.08.2017, acţionând în baza unor informaţii, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Darabani, județul Botoșani, au organizat o acțiune specifică pe lina combaterii contrabandei cu tutun în zona de competență.

Poliţiştii de frontieră au observat, la marginea localităţii de frontieră Păltiniş, un grup de persoane care se deplasau dinspre malul românesc al râului Prut  către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la somarea legală prin voce a persoanelor în vederea reţinerii acestora. Deoarece cetăţenii au aruncat coletele si au încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând nouă focuri de armă în plan vertical, cu respectarea legislaţiei în vigoare, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale.

Poliţiştii de frontieră au reuşit imobilizarea celor patru persoane, cetăţeni români cu vârste cuprinse între  17 și 43 de ani.

Aceștia au declarat că au fost contactați de persoane necunoscute, care le-au promis diverse sume de bani pentru a prelua ţigările de la malul râului Prut şi a le transporta în localitatea Păltiniş.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 7.500 de pachete cu țigări Ritm, în valoare totală de 82.500 lei.

În cauză, a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările împreună cu autoritățile de frontieră ale statului vecin, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi stabilirii întregii activităţi infracţionale.

politia de fontiera contrabandisti tigari (1) politia de fontiera contrabandisti tigari (8) politia de fontiera contrabandisti tigari (7) politia de fontiera contrabandisti tigari (6) politia de fontiera contrabandisti tigari (4) politia de fontiera contrabandisti tigari (3) politia de fontiera contrabandisti tigari (2)

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad