Connect with us

stiri

Peste 350 de sancţiuni şi 34 de permise reţinute în judeţul Botoşani

Published

on

politisti rutiera

Pe parcursul a 7 zile, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 359 de sancţiuni contravenţionale, fiind reţinute 34 de permise de conducere.

În perioada 14 – 20 august, sub coordonarea Direcţiei Rutiere a Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 359 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 215 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 44 pentru nefolosirea centurii de siguranţă,  6 pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor pe drumurile publice, fără dispozitiv sau accesorii de tip ,,mâini libere’’ şi 3 pentru conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.

3 sancţiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, 5 pentru depăşire neregulamentară, 37 pentru abateri săvârşite de către pietoni, 4 pentru abateri săvârşite de către biciclişti şi 2 pentru abateri săvârşite de către căruţaşi.

De asemenea, poliţiştii au constatat 15 infracţiuni, din care 6 la regimul circulaţiei. Totodată, în cadrul acţiunilor, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare şi au fost reţinute 34 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Poliţiştii continuă acţiunile pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad