Connect with us

stiri

Un parlamentar botoşănean vrea scoaterea hipermarketurilor în afara oraşelor: „Din cele şapte reţele, o singură reţea a plătit 1% din profit”

Published

on

kaufland

Ministerul Agriculturii şi-a dat acordul pentru scoaterea hipermarketurilor în afara oraşelor. Un proiect de lege în acest sens urmează a fi supus spre aprobare în Parlament, în această toamnă. Printre iniţiatorii acestui proiect de lege va fi şi senatorul Lucian Trufin.

lucian trufin, petre daea„Cred că este o normalitate. Suntem în Uniunea Europeană. În Uniunea Europeană, în marile oraşe, aceste hipermarketuri, centre comerciale, sunt în extravilan. Descongestionăm traficul din zonele centrale ale oraşelor, vorbim de poluare… Eu susţin această măsură. De altfel, am făcut o adresă către Ministerul Agriculturii prin care am cerut poziţia ministerului. Înţeleg că poziţia este comună”, ne-a spus senatorul Lucian Trufin.

Parlamentarul botoşănean susţine că la ora actuală produsele româneşti intră foarte greu pe rafturile hipermarketurilor şi au preţuri exagerat de mari pentru a nu fi cumpărate. De asemenea, el spune cu marile lanţuri de hipermarketuri plătesc foarte puţini bani la bugetul statului.

trufin lucian„Astăzi, în România, cele şapte lanţuri de supermarketuri ocupă peste 80% din tot ce înseamnă vânzarea en detail a produselor. Noi avem pretenţia să se ofere şanse egale producătorului şi procesatorului român. Avem produse pe care ei le promovează iar produsele româneşti nu intră. Chiar dacă există o lege în România, au găsit portiţa astfel încât ridică preţul cu peste sută la sută. Dacă un produs pleacă de la procesator cu 10 lei, pe raftul lor este peste 20 de lei. Anul trecut, din cele şapte reţele, o singură reţea a plătit 1% din profit. Eu sunt parlamentar votat de români iar interesele mele sunt pentru români şi susţin un astfel de proiect”, a mai precizat senatorul Lucian Trufin.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad