Connect with us

stiri

FC Botoşani – Chiajna. C. Enache: „Am căzut, ne-am lovit, ne ridicăm, ne curăţăm de praf, ne pansăm şi trebuie să mergem în continuare”

Published

on

serediuc, enache, plamada

FC Botoşani va întâlni luni după amiază, pe teren propriu, formaţia Concordia Chiajna, o echipă care acumulat doar două puncte în acest sezon. Prin prisma clasamentul, FC Botoşani porneşte ca favorită dar antrenorul Costel Enache spune că meciul va fi mai greu decât pare.

FC Botoşani vine după o înfrângere suferită la Severin în faţa celor de la CSU Craiova, primul eşec din actualul sezon. Jucătorii şi staff-ul tehnic vor să demonstreze că a fost doar un accident şi să obţină cele trei puncte în partida contra Concordiei Chiajna.

„Jocul este unul foarte important pentru noi. Cred că şi pentru adversar este o oportunitate de a-şi drege un pic necazurile. Mai puţin ne interesează situaţia lor. Am început bine, am căzut, ne-am lovit, ne ridicăm, ne curăţăm de praf, ne pansăm şi trebuie să mergem în continuare. Suntem oarecum cu mici probleme în cadrul lotului dar nu asta este îngrijorarea mea. Am declarat din prima zi în care am cunoscut lotul, suntem un lot echilibrat şi vom găsi cu siguranţă soluţii pentru a acoperi eventualele probleme. E nevoie să menţinem valorile pe care ne-am axat la început, e nevoie de concentrare, determinare. Dacă o să avem lucrurile astea puse la punct, nu îmi fac griji”, a spus Costel Enache.

„Cel mai mare plus este forţa grupului”

costel enacheLa jumătatea turului, FC Botoşani este pe locul doi în clasamentul ligii I şi are şanse să-şi păstreze această poziţie dacă învinge pe Concordia Chiajna. Enache este mulţumit de rezultate dar spune că încă sunt multe minusuri.

„Cel mai mare plus este forţa grupului. Echipa a reuşit să scoată câte unul din cadrul lotului, în evidenţă. Unitatea de grup şi disciplina ne-au adus până aici. Avem şi minusuri, sunt lucruri de pus la punct, de corectat dar ar trebui să descopere adversarii şi nu să-l dau eu pe tavă”, a afirmat tenicianul botoşănean.

Absenţe importante şi de lungă durată

Pentru partida de luni, Enache nu se va putea baza pe doi dintre jucătorii de bază şi care erau în formă bună. Este vorba de Lorand Fulop şi Stelian Cucu. Primul a suferit o accidentare foarte gravă, va trebui operat şi va reveni abia în primăvară. În ceea ce îl priveşte pe Cucu, ar putea reveni peste câteva etape.

„Ştim că avem o competiţie lungă, că fotbalul e un sport de contact, că pot apărea probleme în cadrul lotului. Avem soluţii”, a spus Costel Enache.

florin plamadaFlorin Plămadă, fundaş FC Botoşani: „Jucăm împotriva unei echipe care a evoluat sezonul trecut în play-out, îi cunoaştem bine. Plecăm cu prima şansă deoarece evoluţii noastre de până acum ne dau această oportunitate de a spune că plecăm ca favoriţi. Noi tratăm fiecare meci în parte, ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte posibile iar când se va trage linie, sperăm să fim în cele şase locuri sau măcar în primele opt. Am stat departe de teren jumătate de an, nu vreau să mă mai gândesc la trecut, mă gândesc la ce va fi şi uşor, uşor să revin. Sunt pregătit în momentul ăsta”.

tiberiu serediucTiberiu Serediuc, atacant FC Botoşani: „Este un meci special. Am evoluat o perioadă de cinci ani la Chiajna. Acum sunt la Botoşani şi o să-mi fac treaba cât mai bine aici. La Craiova am ratat o ocazie mare, trec printr-o perioadă mai dificilă deoarece nu reuşesc să marchez. Cu timpul, sper să reuşesc şi să-mi ajut echipa. Nu am de luat nicio revanşă, vreau să câştig, să-mi ajut echipa şi să obţinem un rezultat pozitiv. Ei vor veni foarte motivaţi deoarece nu trec printr-o perioadă bună, nu au acumulat puncte. Au un lot echilibrat, jucători cu experienţă, o să fie un meci de luptă, cu siguranţă o să avem un meci greu”.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad