Connect with us

National

Judeţul BOTOŞANI iese din COD PORTOCALIU dar intră în COD GALBEN

Published

on

cod galben

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi o nouă avertizare valabilă pentru ziua de mâine. Mai multe judeţe din nordul ţării ies din Codul Portocaliu dar intră în Cod Galben. Dacă în nord, temperatura scade, în sud va fi în continuare foarte cald.

COD ROȘU – Duminică (6 august), valul de căldură va persista, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități și se va situa frecvent, în zonele joase de relief, între 82 și 84 de unități. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 22 și 25 de grade. În județele Mehedinți și Dolj se vor înregistra temperaturi maxime extreme de 40…41 de grade.

COD PORTOCALIU – În Banat, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și a Transilvaniei, precum și în nordul și estul Olteniei și în sudul Crișanei, temperaturile maxime se vor situa, în general, între 36 și 39 de grade, valori cu mult mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei.

COD GALBEN – În nord-vestul și nordul țării și local în zonele de munte, disconfortul termic va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în jurul valorii de 35 de grade.

În a doua parte a zilei de duminică (6 august) și în noaptea de duminică spre luni (6/7 august) vor fi averse torențiale, însoțite de frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii, în special la munte, în nord-vestul și nordul teritoriului, iar în cursul zilei de luni (7 august) mai ales în jumătatea de nord. Vremea caniculară se va menține și pe parcursul săptămânii viitoare, îndeosebi în zonele de câmpie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad