Connect with us

Administratie

Troiţă din lemn realizată de cinci elevi din comuna Dîngeni – FOTO

Published

on

sfintire troita dingeni2

Cinci elevi din comuna Dîngeni, îndrumaţi de trei meşteri populari, au realizat o troiţă din lemn care a fost sfinţită astăzi, în prezenţa autorităţilor locale şi cadrelor didactice. Cei cinci elevi au realizat această troiţă în doar trei zile, în timpul unei tabere de vară.

„Noi am început de anul trecut să facem tabără cu elevii cei mai buni. Anul trecut, între 22 şi 25 august, am organizat o tabără la care au fost trei meşteri populari printre care şi eu. Cu o echipă de cinci elevi am făcut o troiţă în trei zile şi am montat-o în faţa secţiei Şcolii Populare de Arte. Acum a fost sfinţirea troiţei”, ne-a spus Maricel Apalaghiei, profesor la Şcoala Populară de Arte Botoşani.

Primarul Cătălin Rotundu le-a mulţumit profesorilor care au îndrumat aceşti elevi şi care se implică în activităţi educative în comuna Dîngeni.

“Astazi am participat la slujba de sfinţire a troiţei din lemn realizată de familia Maricel şi Sonia Apalaghiei împreună cu elevi din şcolile comunei Dîngeni. Mulţumim pentru ceea ce fac şi deosebit respect pentru faptul că luptă ca tradiţia şi arta populară a neamului nostru să nu dispară. Felicitări!
Tot astăzi s-a deschis oficial şi tabăra de Artă Populară sub îndrumarea prof. Maricel şi Sonia Apalaghiei”, a precizat primarul Cătălin Rotundu.

sfintire troita dingeni sfintire troita dingeni1 sfintire troita dingeni3

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad