Connect with us

National

Legea antifumat va fi modificată. “Spaţiul public închis” va fi redefinit

Published

on

tigara foto libertatea

La un an şi jumătate de la aplicare, legea antifumat ar putea să fie modificată. Cel mai probabil se va întâmpla în sesiunea de toamnă a Parlamentului, când temperaturile vor scădea şi nervii fumătorilor vor fi puşi din nou la grea încercare. Kilometrul zero al schimbării va fi Parlamentul. Preşedintele Camerei Deputaţilor a cerut deja să fie identificate zonele în care se pot amenaja noile spaţii pentru aleşii fumători. Unele mai apropiate de birouri şi de sala de plen.

Actualul premier şi preşedintele executiv al PSD, dar şi fostul premier Sorin Grindeanu ori prefectul de Ilfov, sunt doar câţiva dintre politicienii care au încălcat legea şi au fumat în instituţiile în care lucrează. Alţii au căutat alternative…

Liviu Dragnea: „Eu am trecut pe alt tip de, din-acelea care sunt cu aburi”.

Variante au căutat şi patronii de localuri.

Închiderea teraselor cu pereţi de folie a fost soluţia pe care au găsit-o proprietarii de localuri. O găselniţă la limita legii pentru care unii dintre ei au şi plătit amenzi.

În Parlament nu s-au dat amenzi, dar ca să nu mai încalce aleşii legea, preşedintele Camerei Deputaţilor a dat alt ordin.

Liviu Dragnea: „Totuşi ar trebui să se amenajeze nişte locuri pentru fumat. Am vorbit cu secretariatul general totuşi să găsească, clădirea e foarte mare.”

Pentru asta e nevoie de modificarea legii. O propunere există deja.

Citeşte mai mult pe Digi24

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad