Connect with us

Sport

PREMIERĂ în fotbalul rămânesc. VEZI ce obiectiv are FC Botoşani

Published

on

sfaiter, iftime

Astăzi debutează noul sezon al Ligii I la fotbal, un sezon care se anunţă mai dificil decât precedentul şi asta deoarece echipele sunt de valori apropiate, excepţie făcând FC SB, CFR Cluj şi CSU Craiova care par să fie candidatele la titlu. FC Botoşani face parte din categoria echipelor care se vor lupta şi anul acesta pentru un loc cât mai bun în play-out şi nu există mari speranţe de a prinde play-off-ul.

De altfel, oficialii clubului nici nu au anunţat un obiectiv clar pentru noul sezon. Valeriu Iftime a declarat că principalul obiectiv este echilibrarea clubului din punct de vedere financiar şi apoi performanţele sportive.

„Am vorbit anul acesta cu Cătălin Anton şi cu tot staff-ul de la FC Botoşani. Le-am spus că principiul la care toţi se subordonează este principiul financiar. Eu vreau ca veniturile să fie egale cu cheltuielile. Obiectivul este să generăm atâtea venituri câte cheltuieli avem şi să nu se mai genereze pierderi. Toate pierderile care le-am avut până acum şi care sunt la 1,3 milioane de euro, vrem să le acoperim din vânzări de fotbalişti în patru ani. Un an a trecut. Peste trei ani vreau să fim fără datorii iar din acel moment să investim în creşterea clubului, nişte fotbalişti mai buni. Dacă financiar vom fi stabili, fotbalul este nemuritor la Botoşani şi poate creşte. Dar nu să crească cu nişte bani de la primărie sau să vină vreun sponsor”, a precizat Valeriu Iftime.

Nici 2017 nu se anunţă un an extraordinar pentru FC Botoşani dar conducătorii clubului mizează pe banii care ar putea veni în urma transferului lui Moruţan.

„În momentul acesta suntem pe zero dar din estimări, vom avea un deficit de 200.000 de euro la finalul anului. Elsaco plăteşte anual, în baza unui contract de publicitate, 400.000 de euro dar în anii trecuţi au fost şi 700.000-800.000 de euro. Ca să apară Elsaco pe tricouri. În plus, faţă de suma alocată, anul acesta, i-am mai împrumutat cu 500.000 de euro pentru a acoperi acel cash-flow pe care nu îl au ei. Noi am pierdut vreo 300.000 de euro pentru că nu am terminat campionatul pe locurile 7-8. Dacă pleacă Moruţan, acoperim acest deficit şi achităm o parte din datoria istorică. Iaşiul are trei milioane de euro datorii la bugetul statului. Toate cluburile au datorii. Noi suntem puişori. Eu am avut discuţii cu fotbaliştii iar ei m-au acuzat că sunt zgârcit. Toţi tratează ca nişte casieri. Eu am spus să încercăm să ne echilibrăm financiar. De asta cer ca oamenii să plătească un abonament sau un bilet. Primăria şi Consiliul Judeţean dau împreună aproape 300.000 de euro iar bugetul este de 3,2 milioane de euro”, a mai precizat Valeriu Iftime.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad