Connect with us

Sport

FC Botoşani îşi face departament de scouting: „Ngadeu a venit pe 1500 de euro şi a plecat mare fotbalist. Asta e reţeta”

Published

on

ngadeu1

FC Botoşani îşi schimbă politica în ceea ce priveşte transferul de jucători. Oficialii clubului s-au săturat să tot depindă de impresari care aduc jucători de mâna a treia şi care au pretenţii exagerat de mari. Ei vor să organizeze un departament de scouting, să urmărească jucători şi să-i achiziţioneze.

„Ngadeu a venit pe 1500 de euro şi a plecat mare fotbalist. Asta e reţeta. Trebuie să munceşti pe brânci, trebuie scouting. Noi vrem să reorganizăm scoutingul. La ora actuală, impresarii ne fac nouă lotul. Căutăm un fundaş central şi apar zece. Avem un fotbalist extraordinar, a jucat în China, în Spania… Când te uiţi pe statistică vezi că nu a jucat în ultimul an. Era un brazilian, toţi mă sunau. Avea zece echipe în opt ani. E o problemă. Cine dă drumul gratis la un fotbalist? A plecat vreun jucător bun de la noi după un an? A plecat Gabi Vaşvari dar i-am dat eu drumul pentru că avea un salariu mare şi nu mai făcea acei bani. Pe jucători trebuie să-i urmăreşti, să vezi cât a jucat”, a precizat Valeriu Iftime.

FC Botoşani a adus în ultimii ani câţiva jucători străini care s-au impus. Au venit gratis şi apoi au plecat pe bani. Cea mai bună afacere a fost cu Michael Ngadeu. A venit gratis din liga a IV-a din Germania şi a fost vândut cu 500.000 de euro plus 15% dintr-un viitor transfer. De asemenea, FC Botoşani a mai încasat 200.000 de euro pe Gonzalo Cabrea (intrat în ultimul an de contract), 60.000 de euro pe Martinus Quenten (ultimele şase luni de contract) şi 40.000 de euro pe Radoslav Dimitrov (ultimele şase luni de contract). Acum, oficialii botoşăneni speră să dea lovitura cu atacantul argentinian Esteban Ciaccheri (23 ani), un jucător necunoscut dar care poate aduce o sumă importantă de bani în contul clubului, în cazul în care va confirma.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad