Connect with us

Administratie

Primăria a interzis terasele de pe Pietonalul Unirii dar permite accesul camioanelor şi organizarea târgurile

Published

on

piertonalul unirii (2)

Autorităţile locale interpretează după bunul plac legislaţia sau prevederile din contractele de finanţare ale proiectelor. Dacă unii agenţi economici au tot felul de interdicţii şi nu li se permite să-şi extindă afacerea, în cazul altora, cei din primărie şi de la Poliţia Locală închid ochii şi se fac că văd absolut nimic.

La începutul acestui an, câţiva agenţi economici au solicitat primăriei să le acorde autorizaţie pentru amplasarea de terase. Răspunsul primit a fost unul negativ. Primarul Flutur şi viceprimarul Murariu au venit cu tot felul de explicaţii, că nu vor cei de la ADR Nord-Est, că există riscul să se piardă garanţia lucrărilor de pe Pietonalul Unirii, că municipalitatea nu poate încasa bani… Agenţii economici s-au resemnat şi au renunţat să-şi mai amplaseze terasele pentru care ar fi plătit câteva sute de milione de lei vechi la bugetul local.

Se pare că aceste reguli nu sunt valabile pentru toţi. În urmă cu vreo două luni, s-a organizat un târg iar pe aproape jumătate de pietonal erau căsuţe în care se comercializau tot felul de produse. În fiecare zi  vedem cum pe Pietonalul Unirii din Botoşani se comercializează diverse produse, de la îngheţată şi până la cafea.

Mai nou, unor companii li se permite să intre cu camioanele pe Pietonalul Unirii şi să-şi facă reclamă. Cei de la UPC au adus un camion la jumătatea pietonalului, în faţa sediului unei alte companii de televiziune şi internet, îşi promovează produsele şi încearcă să atragă noi clienţi. Oare au primit aprobare de la Primăria Botoşani? Dacă da, înseamnă că Primăria Botoşani îi favorizează pe unii în detrimentul celorlalţi. Dacă nu, înseamnă că Poliţia Locală şi cei din Primăria Botoşani s-au făcut că nu văd şi este la fel de grav.

piertonalul unirii (3) piertonalul unirii (5)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad