Connect with us

Politica

Liberalii şi-au amintit că sunt în opoziţie şi atacă PSD-ul: „Ne ia de proşti pe toţi. Mare parte din firmele din Botoşani pot să ajungă în faliment”

Published

on

pnl soptica, sorescu

După mai bine de jumătate de an în care nu au avut niciun fel de reacţii, liberalii botoşăneni şi-au adus aminte că sunt în opoziţie şi au început să critice guvernarea PSD.

Costel Şoptică, preşedintele PSD Botoşani îi acuză pe social democraţi că au crescut deficitul bugetar al României foarte mult şi consideră că vor fi mari probleme economice în următorul an.

„Este strigător la cer. La nici o săptămână după ce au pus acest nou guvern, au început să-şi dea seama că nu este în regulă programul de guvernare şi că trebuie să facă tot felul de studii pe fiecare măsură în parte. În primele cinci luni de guvernare, veniturile totale au crescut cu 7,9% dar cheltuielile au avansat cu 9,4% faţă de 2016. Nu pot să facă măririle de salarii şi au amânat pentru 1 ianuarie 2018. Avem un minus de 1,1 miliarde la colectarea TVA-ului, faţă de 2016. La accize, avem un minus de un miliard la colectare. La impozit pe profit, minus 398 milioane. La sfârşitul anului trecut povesteau cum cei din guvernul Cioloş nu au fost în stare să cheltuiască banii. Au venit ei şi au cheltuit tot şi au mai şi împrumutat iar în acest moment avem un deficit de 2,17 miliarde de lei. Dacă se merge în ritmul ăsta, la sfârşitul anului 2017 vom ajunge la un deficit de peste 4%. O să ne trezim într-un faliment total la sfârşitul acestui an, întreaga Românie”, a afirmat senatorul Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani.

Critic cu guvenul PSD este şi economistul Gheorghe Sorescu. El susţine că social democraţii nu au posibilitatea de a pune în practică majorările promise deoarece România este deja într-o situaţie economică dezastruoasă.

„Indicatorii macroeconomici ai României arată la ora asta aşa cum arătau cei ai Greciei înainte de a intra în criză. Au ajuns la concluzia că nu se mai poate merge cu populismul deşănţat, să facem cheltuieli fără să avem venituri. Ţinta de 3% deficit, de departe va fi depăşită. Eu cred că PSD-ul ne ia de proşti pe toţi. Vin cu un program de guvernare, prostesc oamenii şi vin cu un alt program care schimbă radical promisiunile cu care au câştigat. Din 5,7 creştere economică, 4,8 era pe consum. Lucrurile merg pe o pantă dezastruoasă. Între a spune unui om că îi oferi un serviciu cu un salariu decent şi în a face nişte pomeni şi promisiuni, este clar că aşa e în firea omului… Măcar ăştia ne promit. Şi noi suntem de acord, salariile trebuie să crească dar trebuie să vii cu soluţii de dezvoltare. În condiţiile în care duci salariul minim la 2000 de lei, mare parte din firmele din Botoşani pot să ajungă în faliment. Deja oamenii pontează cu şase ore, la 1450 salariu minim. Ei sunt foarte periculoşi pentru economie. Ministerul Finanţelor se împrumută cu miliarde de lei de pe piaţă. Dacă nu se iau nişte măsuri, economia românească ajunge în situaţie de criză”, a declarat Gheorghe Sorescu.

De asemenea, liberalii botoşăneni spun că impozitul pe cifra de afaceri, taxa de solidatritate şi creşterea salariului minim sunt măsuri care vor avea efecte negative în economie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad