Connect with us

Administratie

Şefii Urban Serv propun ca depozitul de la Stăuceni să fie închis în ziua de luni: „Am constatat că în week-end creşte cantitatea de deşeuri”

Published

on

rampa gunoi (4)

Odată cu deschiderea depozitului de deşeuri de la Stăuceni, în municipiul Botoşani a apărut o mare problemă. În ziua de duminică, depozitul este închis iar angajaţii Urban Serv nu colectează deşeurile deoarece nu au unde să le transporte. Astfel, la fiecare punct de colectare din municipiu sunt mormane de gunoi.

Şefii Urban Serv spun că au avut discuţii cu reprezentanţii firmei Diasil Suceava, cea care administrează depozitul de la Stăuceni. Ei au propus ca depozitul să fie închis în ziua de luni deoarece cantitatea de deşeuri generată de populaţie este mai mică comparativ cu ziua de duminică.

„Duminica, depozitul de la Stăuceni nu funcţionează. Odată cu încălzirea vremii, cantităţile de deşeuri au crescut. Mai mult, cetăţenii aduc crengi, le aruncă în mijlocul platformei, blochează calea de acces şi apar probleme. Pentru respectivele deşeuri trebuie maşină cu cupă. Avem două astfel de maşini pentru 80 de platforme. O maşină este încărcată la două platforme, o oră durează drumul la Stăuceni. Noi am făcut o solicitare către Diasil pentru a funcţiona depozitul duminica. Dacă nu au posibilitatea să funcţioneze non stop, ziua de luni să fie liberă. Am urmărit şi am constatat că în week-end creşte cantitatea de deşeuri. Sperăm să avem înţelegere”, a precizat Simion Drelciuc.

De asemenea, reprezentanţii Urban Serv, susţin că în unele zone din municipiul Botoşani ar trebui realizate noi platforme de deşeuri.

„Avem zone în oraş unde platformele sunt prea mici iar cetăţenii nu doresc înfiinţarea de noi platforme. Conform prevederilor din masterplanul judeţean, un cetăţean generează 0,91 kilograme de deşeu pe zi. Sunt zone unde platformele sunt prea mici”, a mai afirmat directorul Urban Serv.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad