Connect with us

Sport

SUPERCUPA ROMÂNIEI se va juca la Botoşani

Published

on

nocturna botosani

Supercupa României se va disputa pe stadionul municipal din Botoşani. Este decizia Comitetului Executiv al FRF, care a programat partida FC Viitorul – FC Voluntari, de pe 9 iulie, pe arena de 7.782 de locuri. Stadionul a fost renovat, prima dată, în 2008, când a avut 10.000 de locuri, iar apoi în 2014, la un an după promovarea echipei locale, în premieră, în primul eşalon, când stadionul a primit şi o instalaţie de nocturnă şi i s-a redus numărul de locuri.

Atât FC Viitorul, cât şi FC Voluntari îşi vor putea trece în palmares, pentru prima dată, acest trofeu. Viitorul e campioana Ligii 1, titlu câştigat, în premieră, la 8 ani de la înfiinţare, în timp ce FC Voluntari, club înfiinţat în urmă cu 7 ani, a câştigat Cupa României, după ce a învins campioana din sezonul trecut al Ligii 1, Astra, la penalty-uri.

Stadionul din Botoşani a găzduit chiar şi un meci între echipe naţionale, în august 2010, când naţionala de tineret a României a ratat calificarea la Campionatul European din 2011, după 0-0 în meciul de baraj cu Anglia.

Arena a fost pe lista Companiei Naţionale de Investiţii, în 2015, când s-a discutat modernizarea sa. S-au luat în calcul trei proiecte, sistate momentan, iar realizarea stadionului ar fi costat cel mult 18 milioane de euro şi ar fi beneficiat de 12.000 – 18.000 de locuri.

Sursa: Digisport

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad