Connect with us

Administratie

HAOS INCREDIBIL LA CORNIŞA. „Nu mai pot gira ce se întâmplă acolo. Decizii nu mai ia nimeni, toată lumea ameninţă pe toată lumea. S-au luat bani frumoşi…”

Published

on

parc agrement cornisa

Mult lăudatul proiect Cornişa tinde să devină o telenovelă cu multe episoade iar în momentul de faţă nimeni nu ştie când va fi finalul. Finanţarea a fost obţinută în urmă cu mai bine de cinci ani, lucrările au început în urmă cu aproximativ patru ani iar în decembrie 2015, Botoşaniul trebuia să aibă cel mai mare şi mai modern parc de agrement din Moldova. Suntem aproape de sfârşitul lui iunie 2017 şi doar o parte dintre obiective sunt finalizate, se lucrează în ritmul melcului şi nu avem nicio perspectivă.

În urmă cu un an, Cătălin Flutur a câştigat alegerile, obţinând al treilea mandat de primar al municipiului Botoşani. Mulţi dintre locuitorii municipiului şi-au pus mari speranţe şi au crezut că acesta va avea capacitatea de a finaliza proiectul iar în această vară vom avea în sfârşit un parc de agrement. Din păcate, am văzut tot felul de scuze, de justificări, de tergiversări şi probleme iar proiect este departe de a fi finalizat.

S-a stabilit că Parcul de Agrement Cornişa va fi administrat de către Direcţia de Servicii Publice, Sport şi Agrement, instituţie aflată în subordinea Consiliului Local. S-au făcut regulamente, propuneri de tarife, angajări, numai că nu este ce administra. Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, se declară extrem de dezamăgit de ceea ce se întâmplă şi spune că nu mai crede în niciun termen anunţat de constructori. De altfel, el a fost singurul care a prezentat situaţia reală şi nu a încercat să inducă ideea că totul e în grafic, că se lucrează şi că se va finaliza în cel mai scurt timp.

parcul cornisa (44)“Undeva lucrurile sunt încetinite. Am spus oamenilor acum şapte-opt luni, când au început demersurile pentru regulamente şi tarife, că vom termina în această vară. Fiind în şantier şi discutând cu cei implicaţi, am văzut un real interes şi o dorinţă, aparent sinceră, de a finaliza. În timp, am constatat că cele spuse nu coincid cu realitatea. Observ o lentoare în a lua decizii şi acum pe final ne-am poticnit în tot felul de detalii care nu au fost luate în calcul şi care acum se fac pe bugetul municipalităţii. Mă refer la schimbări de soluţii, modificări de proiectare care necesită alte sume şi care trebuiesc licitate. Eu nu mai pot să spun oamenilor o dată anume pentru că nu mai cred în niciun termen al constructorilor. Cu riscul să se supere domnul primar sau alţi colegi din primărie… Nu mai pot gira ce se întâmplă acolo. Tot timpul ne izbim de proiectări care nu se mai termină, proiectanţii invocă că nu sunt plătiţi. E un cerc vicios. Decizii nu mai ia nimeni, toată lumea ameninţă pe toată lumea. S-au luat bani frumoşi până la finele lui 2015, când trebuia finalizat proiectul. De la 1 ianuarie 2016 nu a mai luat nimeni niciun spor la salariu pentru proiectele europene”, a spus Eugen Ţurcanu.

În afara faptului că ritmul de lucru este unul foarte lent iar angajaţii primăriei refuză să mai ia decizii, mai există şi disputele politice din Consiliul Local. DSPSA a încercat să preia obiectivele finalizate şi să înceapă activitatea dar s-au opus consilierii PSD.

consiliul-local“Nici pe pesedişti nu îi înţeleg. Colegii noştri de la PSD se tem de binom, de Kovesi, de toată lumea şi nu vor. Ei tot mi-au spus: ce tot mă agit, că ai să înfunzi şi tu puşcăria. Le-am explicat, i-am dus pe teren, am stat lângă ei dar ei au spus noi tot nu votăm. Noi puteam prelua jumătate din acest parc. Obiectivele finalizate stau nefolosite şi se degradează. Terenurile de sport sunt finalizate din toamna anului 2015. Se pasează de la un constructor la altul iar diriginţii şi reprezentanţii tehnici ai primăriei nu pot da un răspuns clar. Eu nu înţeleg ce vor”, a mai spus directorul DSPSA.

Odată cu decizia Consiliului Local referitoare la administrarea Parcului de Agrement Cornişa, DSPSA a început să facă angajări, să pregătească regulamentele, tarifele. Oamenii angajaţi sunt trimişi să vopsească bănci şi borduri prin oraş pentru că la Cornişa nu au ce face.

“Noi ne-am pregătit, am angajat oameni. O să-i trimitem în altă parte. I-am folosit pe o parte din angajaţi la lucrări edilitare, la vopsit borduri şi bănci, ca să nu stea la Cornişa şi să vadă cum creşte iarba. Pe cei din conducere i-am pus să se ocupe de casare, i-am pus în tot felul de comisii. Nu putem merge aşa la infinit. Sunt obiective care pot fi preluate şi administrate. Avem cu cine, vrem, putem, numai că nu ştim când”, a mai precizat Eugen Ţurcanu.

parcul cornisa (49) parcul cornisa (25) parcul cornisa (17) parcul cornisa (11) parcul cornisa (7) patinoar-cornisa-30 patinoar-cornisa-8 patinoar-cornisa-5 cornisa parc 17 martie (43) cornisa parc 17 martie (41) cornisa parc 17 martie (38) cornisa parc 17 martie (40) cornisa 22 septembrie (23)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad