Connect with us

Sport

28 jucători tineri testaţi timp de două zile de FC Botoşani. C. Enache: „Sunt copii foarte talentaţi, chiar sunt şi eu impresionat” GALERIE FOTO

Published

on

trial fc botosani (6)

FC Botoşani a început pregătirile pentru înfiinţarea echipei a doua. Oficialii clubului au organizat timp de două zile un trial la care au venit 28 de jucători cu vârsta cuprinsă între 16 şi 20 de ani, din mai multe zone ale ţării.

Tinerii jucători au jucat două meciuri între ei pe terenul Mecanex din Botoşani şi au fost urmăriţi de către Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani, Costel Enache, antrenorul principal al FC Botoşani, secunzii Alin Bordeanu şi Alin Bejan, precum şi antrenorii echipelor de juniori din municipiu. Preşedintele Cornel Şfaiţer spune că a văzut câţiva copii talentaţi dar înfiinţarea echipei a doua depinde de discuţiile cu autorităţile locale din Dorohoi.

„Sunt mulţi copii talentaţi. Pe unii chiar îi cunosc. Sunt copii născuţi în 2001, 2000, 1999. Analizăm bine ceea ce înseamnă echipa a doua. Vrem ca la Liga a III-a să joace doar copii. La momentul acesta nu suntem sută la sută organizaţi. Deocamdată facem acest trial, nu este primul. Îmi aduc aminte de 2008 când au venit Tincu, Vaşvari, Patache, Acsinte, Papp. Am mai avut trialuri şi în anii trecuţi când am mai avut intenţia de a înfiinţa echipa a doua. La momentul acesta suntem mai hotărâţi, suntem în discuţii la Dorohoi, s-a purtat o primă discuţie cu domnul primar. Ne trebuie condiţii bune de pregătire pentru a putea reuşi. În România sunt mulţi copii foarte talentaţi dar trebuie să le asiguri condiţii şi un staff foarte bine pregătit. Rezultatele vor apărea dar nu în viitorul foarte apropiat. E posibil ca un copil care a participat la acest trial să-l vedem în retur la FC Botoşani”, a spus Cornel Şfaiţer.

Antrenorul Costel Enache a urmărit cu atenţie câţiva jucători dar spune că aceştia au nevoie de pregătire şi de jocuri oficiale la ligile inferioare după care ar putea face pasul către Liga I.

costel enache„Sunt copii foarte talentaţi, chiar sunt şi eu impresionat. Nivelul acestui trial este destul de bun, am văzut copii cu potenţial foarte mare. E greu să spunem acum dacă pot fi pentru prima echipă dar sunt jucători care vor ajunge fotbalişti, cu siguranţă. Echipa a doua ar fi o punte bună de legătură, ar da o piramidă normală de dezvoltare pentru tinerii jucători. Impactul nu ar fi aşa de brusc de la juniori la seniori, la liga I. Ar fi o perioadă foarte bună de folosit pentru dezvoltarea lor. Ar putea fi excepţii, cu calitate fizică foarte bună, cu nişte abilităţi tehnico-tactice de excepţie, să ajungă direct la Liga I. Am văzut copii care stau foarte bine fizic, am văzut jucători cu tehnică bună, unii înţeleg foarte bine jocul din punct de vedere tactic, unii stabil mental”, a precizat Costel Enache.

trial fc botosani (14) trial fc botosani (13) trial fc botosani (12) trial fc botosani (11) trial fc botosani (10) trial fc botosani (9) trial fc botosani (8) trial fc botosani (7) trial fc botosani (6) trial fc botosani (5) trial fc botosani (4) trial fc botosani (3) trial fc botosani (2) trial fc botosani (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad