Connect with us

Sport

Lotul FC Botoşani s-a reunit astăzi. Pap, Târşa, Serediuc şi D. Popa sunt primele achiziţii GALERIE FOTO

Published

on

fc botosani reunire lot (0)

Jucătorii echipei FC Botoşani s-au reunit în această după amiază şi au efectuat primul antrenament sub comanda antrenorului Costel Enache. La pregătire au fost prezenţi 20 de jucători printre care s-a numărat şi Gabi Vaşvari dar foarte acesta îşi va rezilia contractual şi va pleca la un alt club din Liga I.

La startul pregătirii au venit şi cei patru jucători care au semnat deja de FC Botoşani. Este vorba de portarul Eduard Pap de la ASA Tg. Mureş, de mijlocaşul Marian Târşa de la Poli Iaşi, de mijlocaşul de bandă Tiberiu Serediuc şi de atacantul Daniel Popa de la Dinamo. Acesta din urma a venit sub formă de împrumut pe un sezon. În schimb, au lipsit Bogdan Unguruşan, Răzvan Avram, Stelian Cucu, Olimpiu Moruţan, Mihai Roman şi Benjamin Kuku. Aceştia au fost învoiţi şi urmează să se prezinte mâine la vizita medicală.

“Am ales cu sufletul pentru că sunt aproape de casă, o echipă foarte bună, îmi place stilul lor de joc, tot timpul au jucat ofensiv, un fotbal frumos. Sper să pot să-i ajut şi să ne îndeplinim obiectivele. Sper să-mi fac treaba cât mai bine, să ajut echipa iar la final de campionat să ne clasăm pe un loc cât mai bun. Am discutat doar cu domnul Şfaiţer, ei m-au dorit foarte mult, am acceptat oferta lor şi sper să reuşesc”, a spus Tiberiu Serediuc.

“Am ales Botoşaniul pentru că m-au dorit cu adevărat. Pentru mine este foarte important să am continuitate, să continui ce am făcut bun la Tg. Mureş, să continui forma bună din ultimele şase luni. Peste tot este concurenţă, concurenţa e benefică, poţi creşte în valoare. Va fi o concurenţă loială iar cel mai bun va apăra. Urmează o perioadă în care trebuie să tragem tare în pregătire pentru a ne fi uşor în campionat. În mai puţin de o lună începe campionatul iar în prima etapă trebuie să fim sută la sută”, a declarat Eduard Pap.

“FC Botoşani este o rampă de lansare pentru mine. La Dinamo nu prea am avut şanse să joc. Am venit aici să joc, să câştigăm cât mai multe meciuri şi să ajungem sus. Vara trecută nu s-au înţeles cu cei de la Târgovişte. Eu am avut o problemă cu actele şi de aceea nu am ajuns aici. Eu sper să marchez cât mai multe goluri dar depinde cât o să joc, câte şanse o să am. Eu vreau să ajung golgheterul echipei şi al campionatului. Probabil o să joc contra lui Dinamo şi vreau să marchez”, a afirmat Daniel Popa.

“Încercăm să mai facem şi alte transferuri”

Antrenorul Costel Enache nu este îngrijorat de faptul că la startul pregătirii a avut puţini jucători pe care se va putea baza. Printre cei 20 de fotbalişti au fost câţiva tineri precum Greu sau Chindriş care urmează a fi împrumutaţi la echipe de Liga a II-a.

“O să avem şi noi o stare de concurenţă în permanenţă în lotul nostru. Nu cantitativ sunt foarte interesat ci calitativ. Încercăm să mai facem şi alte transferuri, nu putem să ne oprim. Vom căuta soluţii din ce în ce mai bune de a motiva jucătorii de a crea concurenţă loială şi să avem de unde alege. Vreau să-mi fac o idee proprie despre potenţialul jucătorilor, despre capacităţile lor. Îmi pare rău după Gabi Vaşvari, a fost un băiat de vestiar extraordinar, un fotbalist cu potenţial dar asta este în viaţa sportivilor. Mai sunt jucători la final de contract, încercăm să-i convingem să rămână la noi”, a spus antrenorul Costel Enache.

Patru meciuri amicale în Austria

Jucătorii echipei FC Botoşani urmează să efectueze vizita medicală la o clinică din Iaşi iar după reacomodarea la efort vor pleca într-un stagiu de pregătire în Austria.

“Astăzi e prima zi de pregătire, săptămâna asta rămânem în Botoşani, facem vizita medicală, încercăm să ne punem la punct cu partea aerobă de bază iar duminică plecăm în cantonament. Vom avea patru jocuri amicale iar pe data de 6 iulie ne vom întoarce”, a mai precizat antrenorul principal al FC Botoşani.

Începând de astăzi, FC Botoşani are un nou preparator fizic. Este vorba de italianul Massimo Stalteri care a mai lucrat la CFR Cluj, Gaz Metan, Concordia Chiajna şi Vaslui. Antrenor secund va rămâne Alin Bejan iar antrenor cu portarii va fi în continuare Alin Bordeanu.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad