Connect with us

Politica

Răzvan Rotaru: „+45%, Botoșani locul I pe țară la dinamica de creștere a firmelor nou înființate în primele 4 luni din 2017 comparativ cu 2016”

Published

on

rotaru

COMUNICAT. Deputatul PSD Răzvan Rotaru a anunțat astăzi că în urma analizării datelor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, județul Botoșani a înregistrat în primele patru luni ale acestui an cea mai mare dinamică a creșterii numărului de firme nou înființate din toată țara, respectiv 45%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Au început să se vadă primele rezultate ale activității la nivel central și local a PSD. Județul Botoșani ocupă primul loc din țară la creșterea numărului de companii nou înființate raportat la aceeași perioadă a anului trecut. Județul de pe locul doi este Mehedinți cu 27%. Așadar, au fost mai mulți factori care au contribuit la acest procent obținut de județul nostru, astfel încât botoșănenii au luat decizia să-și deschidă o nouă afacere: eliminarea mai multor taxe și tarife pentru înmatricularea firmelor, scăderea impozitului pe dividende și eliminarea acestuia de la începutul anului viitor și cel mai important întâlnirile pe care le-am avut în județ pentru promovarea programuui Start-up Nation România și pentru încurajarea tinerilor să ia inițiativă și să acceseze măsura prin care primesc 200.000 lei nerambursabili de la stat, a declarat Răzvan Rotaru.

La finalul săptămânii trecute, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a lansat pentru testare aplicația electronică a programului Start Up Nation România, pentru a explica modul de funcționare al platformei online. Toți cei interesați au avut posibilitatea să facă simulări, exersând practic înscrierea planului de afaceri on line, urmând link-ul: https://testaresun.aippimm.ro/

Le reamintesc botoșănenilor care și-au pregătit documentele că Programul Start-up Nation România va deveni activ pe data de 15 iunie, la ora 10.00. Fac un apel la toți cei interesați să se înscrie în număr cât mai mare pentru a fi locul întâi pe țară la afaceri nou înființate prin această măsură și pentru a beneficia de cea mai mare finanțare din partea Guvernului României. Obiectivul meu principal este să generăm cât mai multe locuri noi de muncă în județul nostru și tinerii din Botoșani să aibă joburi cât mai bine plătite. Răspunsul meu la toate criticile asupra PSD din ultima vreme îl reprezintă datele oficiale de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, 6,43 creșterea numărului de firme nou înființate la nivel național în primele 4 luni din 2017 comparativ cu aceeași perioadă din 2016, iar județul Botoșani ocupă locul I pe țară cu o majorare de 45%” , a completat deputatul social-democrat.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad