Connect with us

Administratie

Eveniment cu peste 1500 de oameni şi niciun politician la Pomîrla: „Le transmit şi eu un comunicat de presă că a fost hramul de la Pomîrla, sarmalele au fost foarte bune…” GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

pomirla 11 iunie 2017 (0)

Zi de sărbătoare duminică la Pomîrla unde a avut loc hramul localităţii. Autorităţile locale au vrut să transforme această zi într-un eveniment la care să participe cât mai mulţi locuitori din comună şi nu numai. La acest eveniment nu a fost invitat niciun politician ci doar primari din judeţul Botoşani.

Spectacolul organizat de către Primăria Pomîrla a adunat peste 1500 de oameni iar amfiteatrul din centrul localităţii a fost neîncăpător. Oamenii au cântat şi au dansat până la miezul nopţii. La un moment dat, scena era plină de copii care dansau iar interpretul de muzică populară Alexandru Brădăţan cânta din mulţime.

Spectacolul s-a încheiat cu recitalul Celiei care a avut mare succes în rândul tinerilor.

„Este un obicei care se perpetuează de sute de ani. Bunicii noştri ne-au vorbit de sărbătoarea hramului la Pomîrla. Biserica a fost în 2013 la bicentenar. Această sărbătoare vine din timpuri străvechi, o păstrăm, o amplificăm şi sper ca la ediţiile viitoare să realizez o legătură mai puternică între noi şi vecinii noştri moldoveni şi cei din Ucraina. Pe românii din Republica Moldova şi Ucraina vrem să-i aducem în mijlocul nostru şi să ne arate din datinile şi obiceiurile lor. Astăzi am reuşit să aducem de la Edineţ, din Republica Moldova, un frumos ansamblu de dansatori şi au promis că vor reveni la sărbătorile de iarnă şi poate la Zilele Nordului care vor avea loc în luna august. Este un eveniment care adună circa 1500 de persoane. Au şi copiii bucuriile lor pentru că că adus acest parc de distracţii. Au şi cei mai în vârstă pentru că avem aceşti îndrăgiţi interpreţi de muzică populară. Pentru generaţia tânără i-am adus pe Radu Ile şi Celia”, ne-a spus Dumitru Chelariu, primarul comunei Pomîrla.

De obicei, de la astfel de manifestări nu lipsesc parlamentarii şi liderii partidelor politice. La evenimentul de la Pomîrla nu a fost invitat niciunul dintre aceştia. Primarul Dumitru Chelariu ne-a spus că va trimite un comunicat de presă prin care îi va anunţa pe politicieni că evenimentul a avut mare succes.

„Politicienii pot veni ca prieteni şi nu ca politicieni. Le transmit şi eu un comunicat de presă, cum se uzitează mai nou, că a fost hramul de la Pomîrla, sarmalele au fost foarte bune, interpreţii au evoluat foarte frumos şi sper ca şi ei să se simtă la fel de bine cum s-au simţit cetăţenii din Pomîrla”, ne-a spus Dumitru Chelariu.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )