Connect with us

National

Adio, roaming de la 15 iunie: tot ce trebuie să ştii despre eliminarea tarifelor

Published

on

telefon tintag foto Realitatea

Începând cu data de 15 iunie 2017, cetăţenii din întreaga Uniune Europeană îşi vor putea folosi dispozitivele mobile în timpul călătoriilor lor pe teritoriul Uniunii Europene, la aceleaşi tarife de care beneficiează în ţara lor.

Astfel, după ce Parlamentul, Consiliul şi Comisia Europeană au convenit la începutul lunii aprilie asupra modalităţilor de reglementare a pieţelor angro de roaming, tarifele de roaming vor fi plafonate la 3,2 eurocenţi/minut pentru apeluri şi la 1 eurocent/SMS, urmând ca, în ceea ce priveşte transferul de date mobile, costul acestora să fie plafonat la 0,05 euro pentru fiecare Mb de date consumat.

Cum funcţionează roamingul în UE?

Atunci când călătoriţi într-o ţară străină şi efectuaţi sau primiţi un apel, trimiteţi un mesaj sau navigaţi pe internet de pe telefonul mobil sau de pe un alt dispozitiv cu ajutorul unei cartele SIM din ţara dumneavoastră de origine, utilizaţi serviciile de roaming. Operatorul din ţara dumneavoastră de origine plăteşte operatorul din ţara străină pentru utilizarea reţelelor sale. Tariful plătit între operatori se numeşte tarif cu ridicata pentru servicii de roaming. Acesta reprezintă un cost pentru operatorul din ţara de origine şi, prin urmare, afectează facturile finale plătite de consumatori. Acesta este motivul pentru care Comisia a depus eforturi pentru a limita tarifele cu ridicata ale serviciilor de roaming în UE, în paralel cu activitatea sa menită să limiteze în mod direct tarifele cu amănuntul plătite de consumator.

Citeste mai mult pe Adevărul.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )