Connect with us

Administratie

Vizite fulger ale ministrului Agriculturii prin judeţul Botoşani. La 6 dimineaţa era prin piaţa din municipiu după care a mers la Vlăsineşti, Ştiubieni, Manoleasa şi Săveni GALERIE FOTO-VIDEO

Published

on

Petru Daea, ministrul Agriculturii, in judetul Botosani (0)

Petru Daea, ministrul Agriculturii, a venit în judeţul Botoşani pentru a se întâlni cu fermierii şi pentru a discuta cu cei implicaţi în implementarea proiectelor. El a mers la o fabrică de caşcaval din Vlăsineşti, la un legumicultor din Ştiubieni şi la o staţie de pompare a apei de pe raza comunei Manoleasa.

Ministrul Agriculturii şi-a început ziua de la ora 6.00. Fără să anunţe pe nimeni, acesta s-a deplasat în Piaţa Centrală din Botoşani pentru a vedea ce produse se comercializează, care sunt preţurile şi pentru a discuta cu oamenii. A rămas surprins că foarte puţine produse erau din judeţul Botoşani dar în schimb a remarcat preţurile mai mici decât în alte zone ale ţării. În acelaşi timp, el a spus că angajaţii Urban Serv care administrează piaţa, nu erau la treabă în această dimineaţă.

În jurul orei 8.30, Petre Daea a fost prezent la o fabrică de caşcaval din Vlăsineşti. A văzut cum se produce caşcavalul din zona Săveni, a discutat cu membrii asociaţiei şi le-a promis sprijin în bătălia cu procesatorii care realizează tot felul de produse care nu respectă reţele tradiţionale.

Ulterior, ministrul Agriculturii a mers la un legumicultor din localitatea Ştiubieni, un legumicultor care beneficiază de sprijinul în valoare de 3000 de euro acordat de stat. I-a înmânat un certificat care să ateste că este producător autohton. Petre Daea a vizitat serele şi a mâncat o roşie produsă la Ştiubieni, remarcând gustul diferit faţă de cele din import. După ce a discutat cu legumicultorii şi a văzut cu ce probleme se confruntă, ministrul Agriculturii s-a deplasat la staţia de pompare a apei de la Manoleasa, o staţie care va fi modernizată iar de luna viitoare vor putea fi irrigate terenurile. În urmă cu un deceniu şi jumătate, staţia era funcţională şi se irigau aproape 15.000 de hectare de pe malul Prutului. Între timp, s-a decis redeschiderea ei şi s-au alocat banii necesari. Ministrul Agriculturii le-a cerut celor care se ocupă de această lucrare să-i spună când va fi finalizată şi a promis că va fi prezent pentru a vedea dacă respectă termenele. El a afirmat că vara aceasta, fermierii trebuie să aibă posibilitatea să-şi irige terenurile.

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad