Connect with us

Sport

Ministrul Tineretului şi Sportului a aflat că la Botoşani este cea mai mare sală de lupte din România. „Nu-mi place cum arată. Această sală nu mai este funcţională de şapte-opt ani”

Published

on

ministru dunca (19)

Marius Dunca, ministrul Tineretului şi Sportului, a vizitat astăzi cea mai mare sală de lupte din România (sub tribuna oficială a stadionului Municiapl), care este în subordinea instituţiei pe care o conduce şi care a rămas în paragină. Din estimările făcute, costurile de reabilitare ajung la 1,5 milioane de lei.

„Nu-mi place cum arată. Această sală nu mai este funcţională de şapte-opt ani. Trebuie investit. Nu s-a mai investit în sportul românesc. Trebuie să facem o analiză clară şi să vedem ce putem să dăm la administraţia locală. Dacă administraţia locală şi cea judeţeană poate investi. Această sală este în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, bugetul este foarte mic. Anul viitor intenţionăm să investim, măcar în nişte locuri din ţară, unde avem tradiţie, unde avem pepinieră. Facem o analiză, ce înseamnă aceste centre de excelenţă. La Botoşani putem vorbi doar de haltere, lupte şi canotaj. În altă parte, să putem spijini alt sport. Ne trebuie o viziune şi o strategie”, a spus Marius Dunca.

„Facem încă o analiză. Sunt voci care îmi spun: se distruge sportul. Anumite ramuri sportive se vor distruge dacă facem descentralizarea. Nu vreau să distrug nicio ramură sportivă. Sunt un tânăr politician. Nu vreau să promit. Vreau să fac o analiză clară. Nu pot singur să rezolv toate problemele sportului românesc. Am dat această ordonanţă de urgenţă, 20% creşteri salariale la angajaţii MTS-ului”, a adăugat ministrul Tineretului şi Sportului.

După ce a văzut sala de lupte, ministrul Tineretului şi Sportului a mers la sala de box, la baza de pregătire al halterofilor şi în spaţiile de cazare ale Clubului Sportiv Botoşani. Marius Dunca le-a promis reprezentanţilor CS Botoşani că le va trimite materialele sportive de care au nevoie.

ministru dunca (20) ministru dunca (21) ministru dunca (22) ministru dunca (23) ministru dunca (24) ministru dunca (25)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad