Connect with us

Administratie

Echipă de rugby înfiinţată într-o comună din judeţul Botoşani: “Avem o obligaţie. Am dat ţării un mare campion” GALERIE FOTO

Published

on

rugby hlipiceni (0)

O comună din judeţul Botoşani are începând de anul acesta o echipă de rugby care va evolua în campionatul naţional. Autorităţile locale au construit vestiare iar în perioada imediat următoare vor reamenaja baza sportivă astfel încât să îndeplinească toate condiţiile pentru organizarea meciurilor oficiale de rugby.

Comuna Hlipiceni din judeţul Botoşani a dat României unul dintre cei mai valoroşi rugbyşti. Este vorba de Romeo Gontineac. A participat cu naţionala României la trei ediţii ale Cupei Mondiale, a fost căpitanul naţionalei şi ulterior antrenor. Autorităţile locale din Hlipiceni şi-au propus să dezvolte acest sport şi au început cu înfiinţarea unei echipe de copii şi amenajarea bazei sportive. Gheorghe Marian Luchian, primarul comunei Hlipiceni spune că autorităţile locale vor asigura un buget necesar participării în campionat şi vor pune la dispoziţie baza sportivă.

romeo gontineac

Romeo Gontineac

„Un tânăr care a practicat rugby a avut o iniţiativă de a înfiinţa o echipă. Comuna Hlipiceni a dat ţării un mare campion. Este vorba de Romeo Gontineac, fostul căpitan al echipei naţionale şi apoi antrenor al echipei naţionale. Avem şi o obligaţie să ducem mai departe tradiţia acestui sport care din păcate este mai puţin popularizat. Am mobilizat copiii din Hlipiceni şi din comunele vecine, a fost înfiinţată o asociaţie şi avem la ora actuală o echipă de rugby. Primăria le pune la dispoziţie baza sportivă şi o mică sumă pe care o alocăm anual pentru a putea participa în campionat. Recent, au participat la o cupă la Iaşi. Urmează să amenajăm baza sportivă, am realizat vestiarele. Deja au echipamentul necesar şi materialele pentru antrenament. Din câte am înţeles, vom juca în zona Moldovei unde mai sunt încă trei echipe”, a spus Gheorghe Marian Luchian.

rugby hlipiceni (1) rugby hlipiceni (16) rugby hlipiceni (15) rugby hlipiceni (14) rugby hlipiceni (13) rugby hlipiceni (12) rugby hlipiceni (11) rugby hlipiceni (10) rugby hlipiceni (9) rugby hlipiceni (7) rugby hlipiceni (6) rugby hlipiceni (5) rugby hlipiceni (4) rugby hlipiceni (3)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad