Connect with us

Sport

Costel Enache este OFICIAL antrenorul FC Botoşani: “Este o provocare profesională încredibilă” FOTO

Published

on

costel enache la fc botosani (2)

Începând de astăzi, FC Botoşani are un nou antrenor. Costel Enache a venit astăzi la stadionul Municipal şi s-a întâlnit cu conducătorii clubului şi cu Leo Grozavu. Cei doi tehnicieni au discutat despre FC Botoşani şi despre ce ar trebui făcut pentru a menţine echipa în prima ligă.

Ulterior, Costel Enache împreună cu Cornel Şfaiţer au venit la conferinţa de presă şi au vorbit despre ceea ce intenţionează să facă.

“Avem un nou antrenor. Un tehnician cu care noi am mai purtat discuţii acum un an şi jumătate. La momentul respectiv, nu am reuşit pentru că era în staful Federaţiei Române de Fotbal, era într-un proiect noi. Acum am reuşit. Cei din federaţie şi-au dat acordul şi Costel a venit la Botoşani. E un tehnician pe care îl cunoaştem foarte bine, ştim istoricul lui. Va avea creditul nostru pentru a face lucruri frumoase împreună. S-a încheiat un ciclu cu Leo, cu rămânerea patru ani consecutivi în prima ligă. Mă bucur că am încheiat cu o victorie aseară şi am pus punct la orice speculaţie. Dacă făceam cel puţin un egal la Chiajna, eram echipa cea mai lăudată”, a spus Cornel Şfaiţer, preşedintele FC Botoşani.

Costel Enache nu a mai antrenat de ceva timp la seniori. În ultima perioadă, a fost angajatul FRF şi s-a ocupat de grupele de copii şi juniori.

“E o nouă provocare, una foarte importantă pentru mine, e una umană în primul rând. Cunosc de foarte mult timp oamenii din cadrul clubului. Este o provocare profesională încredibilă. Fotbalul e un fenomen ciudat şi sunt momente în care ai şansa să lucrezi în fotbal la un nivel superior educaţiei profesionale pe care o ai. Nici eu nu am fost într-un curs normal al lucrurilor, am ajuns antrenor fără să fiu foarte bine documentat. Am încercat să-mi găsesc singur soluţiile dar mi-am dat seama că vorbim de un proces de instruire. Încă sunt în perioada de dezvoltare profesională, mai am mult de acumulat. Nu sunt un magician, nu pot face minuni. Sunt un om devotat şi muncitor”, a spus Costel Enache.

Noul technician al FC Botoşani nu s-a decis în privinţa sistemului de joc pe care îl va folosi deoarece nu ştie ce jucători va avea la dispoziţie. În condiţiile în care vor pleca mai mulţi titulari, el va trebui să aducă alţi jucători dar fără pretenţii salariale mari.

“Sistemele de joc pentru mine sunt ceva relativ. 1-4-2-3-1 e doar o poziţionare statică pe momentul defensiv. Sistemul de joc e doar un început al lucrurilor. Dinamica jucătorilor este mult mai importantă. Până nu stabilim un lot, nu pot să spun de un sistem de joc. Echipa pe o antrenez aş vrea să arate organizat, agresiv, ofensiv. Depindem de jucătorii pe care îi vom avea la dispoziţie. Putem juca 4-3-3 dar jocul să nu fie foarte ofensiv. Putem juca un 4-4-2 cu o foarte bună siguranţă defensivă. O să vedem care este potenţialul”, a mai spus Costel Enache.

Cât priveşte obiectivul în sezonul viitor, încă nu a fost stabilit dar nu poate fi altul decât evitarea retrogradării.

“Ar trebui să discutăm, să vedem care e lotul, care sunt posibilităţile. Nu putem discuta în momentul ăsta. Antrenorul echipei a fost Leo până în acest moment. E destul de greu să ne facem planuri până nu avem ceva concret. Vreau să fie o etapă care să mă ţină la nivelul ăsta pentru mult timp. Avem nevoie de muncă eficientă şi de rezultate. Cu Leo am ţinut de foarte mult timp legătura, mai facem schimb de informaţii, de păreri, e un om deschis. Am fost colegi o lungă perioadă. E un om care maschează foarte bine un caracter puternic şi un suflet curat şi bun. Toată lumea îl percepe coleric, agresiv. Ăsta este doar un instrument cu care îşi realizează obiectivele. Echipa a arătate foarte bine. Am urmărit meciurile în mare proporţie. Nu îmi amintesc un meci în care FC Botoşani să fi fost dominată teritorial. Posesia a fost tot timpul la Botoşani. Toţi ne-am dori să avem un Ronaldo, un Messi. Echipa a arătat bine”, a conchis Costel Enache.

costel enache la fc botosani (1) costel enache, cornel sfaiter costel enache

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )