Connect with us

Sport

FC Botoşani – Pandurii Tg. Jiu 2-1. FINAL NEBUN DE MECI – FC Botoşani retrogradează Pandurii – GALERIE FOTO

Published

on

fc bt - pandurii (8)

FC Botoşani şi Pandurii Tg. Jiu se întâlnesc în această seară, în ultimul meci din acest sezon. Pentru Pandurii ar putea fi ultimul meci din Liga I. Gorjenii sunt în luptă directă cu Poli Timişoara şi Concordia Chiajna pentru evitarea retrogradării şi sunt condamnaţi să învingă astăzi. De partea cealaltă, botoşănenii vor să încheie sezonul cu o victorie şi să spele imaginea din acest play-out.

Deşi Pandurii era echipa condamnată să câştige pentru a rămâne în Liga I, FC Botoşani a fost echipa care a început în ofensivă partida iar în minutul 4 Burcă a avut şansa deschiderii scorului. În minutul 13, Golofca pătrunde pe stânga, centrează dar Kuku nu reuşeşte să împingă mingea în poartă din şase metri.

Oaspeţii încearcă să iasă la joc, Păcurar pătrunde pe dreapta dar este blocat. În minutul 26, Patache şutează de la 35 de metri dar Laurenţiu Popescu prinde. Trei minute mai târziu, Roman trimite pe poartă din lovitură liberă de la 25 de metri dar goalkeeperul gorjean respinge în corner.

fc bt - pandurii (7)

Prima ocazie a Pandurilor a venit în minutul 43 când Păcurar a reluat puţin pe lângă poarta apărată de Cobrea. Istvan Kovacs are o manieră ciudată de a arbitra pe finalul primei reprize şi vrea să iasă el în evidenţă. La pauză, FC Botoşani – Pandurii 0-0.

În celelalte două meciuri care se dispută de la aceeaşi oră: Gaz Metan – Poli Timişoara 2-1 şi FC Voluntari – Concordia Chiajna 0-1. La aceste rezultate, Concordia Chiajna se salvează de la retrogradare, Pandurii merge la baraj iar Timişoara merge în Liga a II-a.

Repriza secundă începe tot cu FC Botoşani în atac iar în minutul 48 Golofca are o şansă uriaşă de gol dar şutează din şase metri în portarul advers. În minutul 56, Patache centrează de pe dreapta dar Kuku nu reuşeşte nici de această dată să reia spre poartă. În minutul 85, Fulop şutează de la 20 de metri dar mingea trece puţin peste poarta gorjenilor.

În minutul 88 Golofca pătrunde în careu şi îl execută pe portarul gorjenilor. Cei de pe banca botoşănenilor au intrat pe teren şi s-au bucurat. În minutul 91, Pandurii reuşeşte egalarea prin Florin Ilie. În minutul 94 Lorand Fulop marchează pentru 2-1 şi trimite Pandurii în liga a II-a. Mihai Roman vede două galbene într-un minut şi este eliminat. Jucătorii celor două formaţii au creat un meleu în jumătatea de teren a botoşănenilor.

fc botosani - pandurii (2)

Partida s-a încheiat cu victoria botoşănenilor iar Pandurii retrogradează în liga a doua.

FC Voluntari – Chiajna 0-1

Gaz Metan – Poli Timişoara 2-2

În urma acestor rezultate, Chiajna se salvează, Poli Timişoara merge la baraj iar Pandurii retrogradează în Liga a II-a.

* Costel Enache, viitorul antrenor al FC Botoşani, este în tribuna oficială a stadionului

botosani - pandurii (5)

 

FC Botoşani: Cobrea – Patache, Burcă, Tincu, Muşat – Vaşvari, Bordeianu (71 Endrik) – Roman, Moruţan (51 L. Fulop), Golofca – Kuku (84 Herghelegiu)

  • Rezerve: Avram, Plămadă, Cârstocea, Herghelegiu, Endrick, Juncanaru, L. Fulop

Pandurii: L. Popescu – Negoiţă, Ene (85 F. Ilie), Da Silva, Buşu – Cioina, Zaina – Fiţulescu, Păcurar, Hlistei (62 Yasin) – Negruţ (80 Pîcălabu)

  • Rezerve: Stanca, I. Ilie, Stana, Hamed, Pîrcălabu, Dodoi

Arbitri: Istvan Kovacs (Satu Mare) – Octav Şove (Bihor), Marius Marchidanu (Brăila)

  • Observatori: Cătălin Popa (Vaslui), Cristian Nica (Prahova)
Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad