Connect with us

Sport

V. Iftime: “Nu sunt probleme la Botoşani, vreau să continui cu paşi mici şi siguri. După ce plătesc datoria, voi creşte în fiecare an bugetul”

Published

on

valeriu iftime

Oficialii clubului FC Botoşani susţin că în acest moment nu sunt probleme majore din punct de vedere financiar. Ei au de plătit a doua rată contractuală din acest an care este scadentă la sfârşitul acestei luni plus primele către jucători dar în acelaşi timp au de încasat banii din drepturile TV.

Valeriu Iftime, proprietarul şi finanţatorul clubului FC Botoşani, susţine că anul acesta a virat în contul clubului aproximativ 800.000 de euro, sumă care reprezintă un sfert din buget.

“Elsaco, care este proprietarul clubului, are aproximativ 8 milioane de euro cheltuiţi în fotbal. Anul acesta am plătit aproximativ 800.000 de euro. La un buget de 3,2 milioane de euro, primăria ne dă aproximativ 200.000 de euro. Cred că putem susţine fotbalul cu modestie, muncă şi pricepere. Noi am avut o stabilitate financiară. Noi am jucat în Europa League nu pentru că am fost buni la fotbal, ci pentru că am avut bani. Noi anul acesta nu am retrogradat, nu pentru că am fost buni la fotbal, ci pentru că că am plătit jucătorii. Nu am plecat cu chestiuni din astea dezastruoase, cu minus şase puncte, minus opt puncte”, a declarat Valeriu Iftime.

Clubul FC Botoşani a înregistrat anul acesta datorii către jucători dar o parte din bani au fost plătiţi înaintea meciului cu Poli Iaşi iar diferenţa va fi achitată în momentul în care vor veni banii din drepturile TV.

“Eu am vorbit cu jucătorii şi le-am spus: dacă suntem matematic în Liga I, aveţi în două săptămâni banii în cont. Când am fost matematic în liga I? Acum două săptămâni. Le-am dat banii. Mai am o datorie care va fi achitată. Nu sunt probleme la Botoşani, vreau să continui cu paşi mici şi siguri. Avem o datorie istorică pe care vreau să o plătesc doar din vânzarea de fotbalişti. În măsura în care plătesc această datorie, voi creşte în fiecare an bugetul. I-am spus şi lui Leo, avem bani de transferuri doar dacă vând fotbalişti”, a adăugat oficialul botoşănean.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad