Connect with us

Evenimente

Peste 150 de poliţişti şi 400 de jandarmi pregătiţi pentru minivacanţa de Rusalii

Published

on

politia rutiera

Peste 150 de poliţişti vor acţiona zilnic pentru ca minivacanţa de Rusalii să fie petrecută în siguranţă, iar manifestările organizate pe raza judeţului Botoşani să se desfăşoare în condiţii optime.

În perioada 01-05 iunie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani au fost luate măsuri suplimentare pentru menţinerea ordinii publice, precum şi pentru asigurarea intervenţiei rapide la solicitări.

Poliţiştii de ordine publică vor acţiona în sistem integrat, cu precădere, în zonele în care se organizează slujbe religioase, precum şi la evenimentele la care se aşteaptă un număr mare de participanţi, pentru a preîntâmpina faptele antisociale şi a menţine un climat de siguranţă publică.

30 de polițiști rutieri vor fi prezenți zilnic pe drumuri naționale şi judeţene, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a altor obiective de interes.

Reamintim tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile poliţiştilor aflaţi în teren!

Totodată, pentru ca în aceste zile libere, să nu vă confruntaţi cu evenimente neplăcute, vă reamintim că acestea pot fi prevenite, dacă:

Aveţi grijă de bunurile personale, atunci când vă recreaţi!

Nu neglijaţi supravegherea copiilor, mai ales în locuri aglomerate!

Nu consumaţi alcool, dacă urmează să conduceţi!

Respectaţi legislaţia rutieră şi nu uitaţi de politeţe în trafic !

De asemenea, peste 400 de jandarmi vor acționa în județul Botoșani în perioada 01 – 05 iunie a.c., pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, precum și pentru paza și protecția obiectivelor aflate în competență.

Jandarmii vor asigura ordinea și siguranța publică la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului în municipiul Dorohoi și orașul Săveni, dar și la zilele comunelor Călărași, Hlipiceni și Mihălășeni sau la hramul mănăstirii Știubieni.

Pentru menținerea ordinii publice în mediul urban și rural, efective de jandarmi vor executa misiuni independent sau în sistem integrat, în cooperare cu polițiști din cadrul I.P.J.Botoșani, în cadrul acestora intervenind și la apelurile cetățenilor la numărul unic de urgență 112.

Tot în această perioadă, jandarmii vor acționa alături de polițiști de frontieră în zona de competență a Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani și vor asigura paza Biroului Electoral de Circumscripție al comunei Vlăsinești.

Recomandăm participanților la manifestările publice să respecte măsurile luate de organizatori, iar în cazul producerii unor fapte antisociale să sesizeze forțele de ordine în cel mai scurt timp în mod direct sau prin apel 112, pentru restabilirea unui climat civilizat.

Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad