Connect with us

Politica

Ludovic Orban a venit în campanie electorală la Botoşani. Şoptică a anunţat pe cine susţine pentru funcţia de preşedinte PNL

Published

on

soptica, orban

Agitaţie mare în această perioadă în Partidul Naţional Liberal. În prima parte a lunii viitoare, liberalii urmează să-şi aleagă noua conducere central a partidului. După vizita de vineri a lui Cristian Buşoi, astăzi a ajuns la Botoşani Ludovic Orban, fostul ministru al Transporturilor.


El a venit să-şi prezinte moţiunea şi a declarat că vrea ca PNL-ul să devină principala forţă politică din România. În acelaşi timp, Orban a anunţat că nu îşi doreşte ca PNL-ul să intre la guvernare mai devreme de 2020 când vor avea loc următoarele alegeri parlamentare.

“Ţinta principală este să aduc PNL în poziţia de cel mai puternic partid din România, iar obiectivele sunt câştigarea alegerilor prezidenţiale, alegerilor locale şi alegerilor parlamentare şi formarea guvernului de către PNL în 2020. În privinţa identităţii politice a partidului, PNL este un partid de dreapta, care se bazează pe valorile, principiile şi ideile liberale şi pe un set de valori care ţin de apanajul convservatorismului, deci o doctrină liberal conservatoare, care este caracteristică majorităţii partidelor de dreapta din Europa şi din State Unite, mă refer la Partidul Republican. Pun mare accent pe respectarea statutului, pe respectarea unei democraţii veritabile, instituirea unei meritocraţii în PNL, pe gestiunea carierei fiecărui membru al partidului, pe o investiţie serioasă în dezvoltarea PNL, astfel încât calitatea membrilor partidului, competenţele, activităţile, să crească permanent şi să putem valorifica resursa umană de foarte bună calitate de care dispune PNL”, a spus Ludovic Orban.

Costel Şoptică, preşedintele PNL Botoşani, a declarat că îl va vota pe Ludovic Orban dar în acelaşi timp a precizat că nu va impune membrilor să aleagă un anumit candidat. Senatorul botoşănean are şanse mari să facă parte din echipa lui Orban şi să ocupe funcţia de vicepreşedinte în structura naţională a PNL.

“Noi pe data de 8 iunie vom avea un Colegiu Director Judeţean, ocazie cu care se votează moţiunile. Asta este o chestiune statutară. Dacă mă întrebaţi pe mine ca persoană, ca membru de partid, am dreptul la o semnătură pe o moţiune, iar acea semnătură este pusă astăzi pe moţiunea d-lui Ludovic Orban. Nu este un secret, în schimb nu pot stabili eu în numele organizaţiei. Tocmai asta am spus şi când am candidat, că nu va mai fi şeful ăla care spune: toată organizaţia merge în direcţia asta”, a spus Costel Şoptică, preşedinte PNL Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad