Connect with us

Sport

Marius Croitoru a ajuns la 300 de meciuri în Liga I

Published

on

croitoru tricou

În cea de-a 12-a rundă a play-out-ului Ligii 1, Marius Croitoru, fostul căpitan al FC Botoşani, a jucat meciul 300 pe prima scenă a fotbalului românesc. Din păcate pentru el, ACS Poli Timişoara a pierdut pe teren propriu în faţa formaţiei Pandurii Tg. Jiu şi încă are emoţii în ceea ce priveşte salvarea de la retrogradare.

Potrivit Prosport.ro, Croitoru a devenit astfel al 141-lea fotbalist din istorie care atinge această onorantă bornă. Debutul mijlocaşului pe prima scenă s-a consumat în urmă cu aproape 17 ani, la 07.08.2000, în cel mai spectaculos meci al primei etape a respectivului sezon, Steaua – FCM Bacău 4-3, el jucând atunci pentru echipa băcăuană, la care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei, strângând 112 partide. Fusese transferat de la o echipă mediocră din Divizia C, Turistul Pantelimon.

După perioada băcăuană, a evoluat pentru alte şapte formaţii de prim-eşalon, în ordine, 32 partide pentru SC Vaslui, 22 pentru Steaua, 14 pentru Ceahlăul, 1 pentru Politehnica Iaşi, 8 pentru Astra, 65 pentru FC Botoşani şi 46 pentru actuala sa grupare, ACS Poli.

Chiar dacă este la origini giurgiuvean, multă lume l-a crezut moldovean, pentru că a jucat la mai toate echipele importante din această zonă a ţării. N-a evoluat niciodată pe prima scenă pentru oraşul natal, în 2010-11 când a fost la Astra aceasta fiind echipă a Ploieştiului. A lipsit din primul eşalon în 2008-09 când Steaua l-a trimis la echipa sa secundă, care era în Liga 3 (cu care a promovat în Liga 2), în 2010 când a activat singura dată dincolo de graniţe, în Kazahstan, la FK Atîrau, şi între 2011-2013, când a jucat în Liga 2, pe rând, la FCM Bacău şi FC Botoşani, cu ultima promovând în Liga 1.

Cu toate că are aproape 37 de ani, face faţă încă bine rigorilor Ligii 1, fiind principalul „motor” al actualei sale echipe, ACS Poli.

Sursa: Prosport.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad