Connect with us

Evenimente

Zeci de botoşăneni au ajuns la spital, după ce au fost înţepaţi de albine

Published

on

iustin marineac, apicultor din judetul botosani (19)

Odata cu sezonul cald, apar si noi pericole. Insectele devin mai agresive si ataca oamenii. In ultima luna, peste 20 de botosaneni au ajuns in Unitatea de Primiri Urgente, dupa ce au fost intepati de albine.

Este vorba de pacienţi, cu varste cuprinse intre 19 si 72 de ani care au prezentat reactii alergice si au avut nevoie de ingrijire medicala de specialitate din cauza acestor intepaturi. Unii dintre ei au fost internati in spital.

“Prezentau diferite tipuri de leziuni post intepatura de la edem local pana la cazuri grave soc anafilactic. Datorita promptitudinii interventiei colegilor acestia au fost salvati, au ramas sub supraveghere si tratament. O parte din ei au necesitat si internare deoarece prezentau anumite afectiuni asociate care puteau fi decompensate si agrava starea pacientului”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

Medicii spun ca in cazul in care o persoana intepata de albine sufera o alergie sau se simte rau sa mearga imediat la spital. Intepaturile de albine sunt fie dureroase, fie potential mortale, in functie de reactia pe care victima o are la veninul insectei. Cei mai multi dintre noi prezinta simptome ale unei reactii  normale la intepaturi iar acestea pot fi tratate cu usurinta acasa. Reactiile severe necesita insa interventie medicala de urgenta.

Reactiile alergice apar in cel mult 10 minute de la intepatura. Printre reactii se numara: dureri de cap sau in piept, febra, umflarea fetei, limbii, buzelor sau a corpului, dificultati de respiratie, lesin. In astfel de situatii este necesara interventia de urgenta a medicului. Persoanele care stiu ca sunt alergice la veninul acestor insecte trebuie sa sune imediat la urgente.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad