Connect with us

Sport

FC Voluntari – FC Botoşani 1-0. Când valoare nu e, fotbal nu e

Published

on

fc bt - voluntari (0)

FC Voluntari şi FC Botoşani s-au întâlnit astăzi, în ultimul meci al etapei a XI-a din play-out-ul Ligii I la fotbal. Înaintea partidei, cele două formaţii erau la egalitate iar rezultatul era foarte important deoarece învingătoarea avea şanse mari de a termina sezonul pe locul nouă.

Botoşănenii se declarau optimişti înaintea meciului de la Voluntari şi spuneau că merg pentru a obţine toate cele trei puncte şi pentru a salva acest play-out în care au avut evoluţii sub aşteptări. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea de la Voluntari. În minutul 7, ex-botoşăneanul Petre Ivanovici trece pe lângă Miron, fundaşul lui Leo Grozavu îşi împinge adversarul iar arbitrul Andrei Chivulete arată punctul cu var chiar dacă pe reluări pare că faultul ar fi fost în afara careului. Veteranul Cernat marchează din penalty iar botoşănenii erau obligaţi să marcheze, un capitol la care nu au excelat în acest play-out.

Elevii lui Grozavu încearcă să iasă la joc dar tot gazdele sunt aproape de a marca. Acelaşi Miron o comite, Bălan scapă spre poartă, îi pasează lui Cernat dar acesta nu reuşeşte să facă dubla. În minutul 38, Roman execută un corner de pe dreapta, Tincu reia cu capul dar mingea trece peste poarta ilfovenilor.

Partea a doua a avut acelaşi scenariu. Botoşănenii au avut posesia dar nu au fost în stare să se apropie de poarta adversă iar ilfovenii s-au mulţumit să se apere şi să încerce marcarea golului doi pe contraatac. O puteau face în minutul 75 dar Bălan a trimis mingea în bară. Singura ocazie a botoşănenilor din repriza secundă a fost în minutul 85. Moruţan a centrat în care dar Miron a trecut pe lângă minge. Partida s-a încheiat cu victoria celor de la Voluntari care foarte probabil vor încheia sezonul pe locul nouă.

Elevii lui Leo Grozavu au arătat încă o dată că traversează o formă foarte slabă iar unii dintre ei nu au valoare pentru Liga I. Nu poţi avea pretenţii la mai mult de locul 10 în condiţiile în care nu ai un atacant capabil să marcheze şapte-opt goluri într-un campionat. Kuku, Elek sau Herghelegiu sunt nişte băieţi care aleargă mult, se luptă cu fundaşii adverşi dar care au mai puţine reuşite decât fundaşii sau portarii din America de Sud. Golofca şi Roman sunt singurii capabili să creeze pericol la poarta adversă dar şi aceştia trebuie să fie într-o zi bună. Bordeianu şi Vaşvari rămân cei mai constanţi jucători botoşăneni numai că ei sunt mai buni la blocat adversarii decât la construcţie. În defensivă, FC Botoşani a fost jalnică. Unguruşan a venit pentru a fi înlocuitorul lui Dimitrov dar a dezamăgit, Muşat şi Popovici au fost foarte slabi în banda stângă, Miron a fost campionul gafelor, Burcă a avut evoluţii oscilante iar Tincu este prea lent inclusiv pentru Liga I. Cu doar trei-patru jucători de valoare, e greu să ai pretenţii chiar şi în acest campionat foarte slab.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad