Connect with us

National

Prognoza meteo a verii. Ce temperaturi vor fi în lunile iunie, iulie şi august. Date noi de la meteorologi

Published

on

litoral

Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

În iunie, temperaturile medii lunare se vor situa, in general, in apropierea mediei climatologice, 18,3 grade Celsius, potrivit ANM. Totodată, cantitatile totale de precipitatii vor fi in general deficitare, exceptand zonele de munte unde vor fi normale sau usor excedentare.

În iulie, temperatura medie lunara a aerului va fi mai ridicata decat norma climatologica, indeosebi in sudul, sud-estul si vestul tarii. Cantitatile totale de precipitatii vor fi deficitare in toata tara. Deficitul cel mai pronuntat s-ar putea inregistra in sudul, sud-estul si estul teritoriului.

În luna august, temperaturile medii lunare se vor mentine peste normele climatologice in sudul, sud-estul si vestul tarii si vor fi apropiate de normal in rest. Precipitatiile totale lunare vor fi deficitare in toata tara, iar cantitatile cele mai scazute s-ar putea consemna in sud, sud-est si sud-vest.
Sursa: RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad