Connect with us

AGRICULTURA

Fermierii mici din judeţul Botoşani pot încasa câte 15.000 de euro: “S-au redus condiţiile cerute fermierilor, s-a simplificat procedura”

Published

on

trufin, sedinta fermieri

Fermierii mici din judeţul Botoşani au posibilitatea de a obţine 15.000 de euro în vederea dezvoltării afacerii pe care o au în agricultură. Comparativ cu anii trecuţi, procedura este simplificată iar fermierii vor putea accesa mai uşor această finanţare.

Senatorul Lucian Trufin susţine că se va deplasa în fiecare comună din judeţul Botoşani şi le va explica fermierilor cum pot accesa aceste proiecte pentru dezvoltare.

“O să încep o acţiune de informare şi promovare în teritoriu a măsurii 6.3 din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, o măsură care vizează dezvoltarea fermelor mici. Îmi propun să mă deplasez în teritoriu iar împreună cu administraţiile publice locale să identific pe potenţialii beneficiari. Anul acesta, s-au redus condiţiile cerute fermierilor, s-a simplificat procedura. Fermierii pot obţine 15.000 de euro în două tranşe. 11.250 de euro îi primesc la semnarea contractului. A doua tranşă o primesc după trei ani de activitate când trebuie să dovedească că au respectat condiţiile. Fermierii trebuie să depună o cerere de finanţare şi un plan de afaceri pentru dezvoltarea fermei şi pe care să-l respecte. Beneficierii acestei măsuri sunt fermeri mici şi mijlocii care au nevoie de informaţii şi care pot fi ajutaţi doar dacă noi ne deplasăm la fiecare”, ne-a spus senatorul Lucian Trufin.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad