Connect with us

Sport

Preşedintele FRF vrea 16 echipe în liga I din sezonul 2019/2020

Published

on

fc bt - gaz metan (5)

Prezent la un turneu de fotbal pentru copii în judeţul Botoşani, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a vorbit despre schimbările pe care le doreşte pentru sezoane următoare.

Preşedintele FRF spune că îşi doreşte ca din sezonul 2019/2020, Liga I să aibă 16 echipe astfel încât primul eşalon să aibă şi câteva echipe de tradiţie şi care au mulţi suporteri.

razvan burleanu la vaculesti (14)“Dorim încă de anul acesta să stabilim ca din sezonul 2019/2020, Liga I să pornească cu 16 echipe, să fie suficient spaţiu pentru echipele de tradiţie. Au început să vină din urmă, susţinute de suporteri”, a spus Răzvan Burleanu.

Cât priveşte eşalonul secund, nu se intenţionează revenirea la două serii. Preşedintele FRF spune că în următorul sezon Liga a II-a va avea o singură serie de 18 echipe.

“Este exclus să revenim la două serii în Liga a II-a. Liga a II-a va rămâne cu o singură serie de 18 echipe. Situaţia economică a României solicită acest lucru. Din punct de vedere sportiv, ai nevoie să coagulezi jucătorii în cât mai puţine echipe ca să facă pasul către prima ligă”, a mai spus Răzvan Burleanu care nu renunţă la ideea ca o parte din drepturile TV de la Liga I să ajungă la echipele de Liga a II-a, invocând principiul solidarităţii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad