Connect with us

Administratie

Consilierii PSD pun condiţii pentru preluarea Parcului Cornişa. M. Tincu: “Suntem oameni responsabili, nu ne pute juca. Flutur a vrut să-l transforme într-un interes politic”

Published

on

Consiliul Local Botosani, mandate consilieri (3)

Consilierii locali PSD susţin că nu se opun preluării obiectivelor din Parcul de Agrement Cornişa dar în anumite condiţii. Ei vor ca înainte de preluarea patinoarului, amfiteatrului, terenurilor de tenis şi terenurilor de joacă, să existe un aviz de la Inspectoratul în Construcţii.

Consilierul local Mihai Tincu susţine că executivul primăriei şi cei care au coordonat acest proiect nu au dat dovadă de transparenţă şi din acest motiv au apărut probleme. El a declarat ultima şedinţă de Consiliu Local a fost convocată tocmai pentru a se clarifica lucrurile în ceea ce priveşte proiectul Cornişa.

“Este un proiect cu bani europeni şi bani publici. Aici este vorba de nişte proceduri obligatorii impuse de două legi, legea recepţiei construcţiilor şi legea calităţii în construcţii. În momentul în care se termină o lucrare, constructorul face notificare la investitor că este gata lucarea. Primarul desemnează o comisie iar din această comisie format din cinci membri, trebuie să facă parte şi un reprezentant al Inspectoratului în Construcţii. Ai de recepţionat lucrări de construcţie-montaj, zidării, materiale… mai ales că s-a dărâmat vara trecută şi nu s-a explicat, nu s-au făcut publice rezultatele expertizei. Noi am convocat această şedinţă extraordinară pentru a face o evaluare a proiectului. Am fost acuzaţi că punem piedici. Noi am vrut să vedem în ce fază este proiectul. Patinoarul, spaţiile de joacă, amfiteatrul şi terenurile de tenis erau gata de anul trecut. Din ianuarie-februarie trebuiau începute demersurile pentru recepţie. De ce nu au făcut? Nu am vrut să-mi sfătuiesc colegii să voteze şi să se întâmple al doilea mall-gate. Suntem oameni maturi, responsabili, nu ne pute juca. O chestie care s-a dărâmat şi nu ştim din ce motiv, poate să se dărâme încă o dată”, ne-a spus Mihai Tincu, consilier local PSD.

“Flutur a vrut să-l transforme într-un interes politic”

Social democratul spune că nu este vorba de o răfuială politică şi că proiectul iniţiat de primarul Cătălin Flutur va fi votat în momentul în care se clarifică lucrurile. Mai mult, el susţine că dacă se vrea, într-o lună pot fi finalizate şi restul obiectivelor după care se poate face recepţia.

“În şedinţă s-a declarat că mai trebuie 5%. Fă şi acel 5% şi termină. Dacă se forţează, într-o lună ar trebui să se finalizeze. Eu caut să am un comportament foarte echilibrat şi să nu produc valuri în Consiliul Local. Nu e o atmosferă prea comodă în primărie la ora actuală. Sunt câteva persoane care au probleme. Sunt problemele lor, nu le-am făcut noi. Eu nu am jignit pe nimeni, nu am atacat pe nimeni. Eu am fost atacat. Nu e niciun interes politic. Flutur a vrut să-l transforme într-un interes politic”, a precizat Tincu.

“Sunt nişte lucruri de bun simţ, mai ales că primeşti şi bani”

Consilierul local PSD s-a arătat deranjat inclusiv de atitudinea managerului de proiect care ar fi trebuit să semnaleze de la început că sunt unele probleme.

“Eu am fost foarte indignat. La două săptămâni după ce Portariuc a pierdut alegerile, vii şi declari că în proiect nu au fost prevăzute două lucruri: canalizarea şi alimentarea cu energie electrică. Tu ca director de proiect. Sunt nişte lucruri de bun simţ, mai ales că primeşti şi bani ca manager de proiect. A trecut, nu am spus nimic, am fost ferm convins că se termină. Acum aflăm că tot mai durează trei luni. Dacă se va finaliza, anul acesta va fi de învăţare”, a mai afirmat Mihai Tincu.

Cert este că la cum decurg lucrurile, sunt şanse mici ca vara aceasta să fie deschis Parcul de Agrement Cornişa, una dintre cele mai mari investiţii din municipiul Botoşani, în ultimele trei decenii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad