Connect with us

Sanatate

Sală nouă de operaţie, la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani

Published

on

spital sala de operatii (2)

De multi ani, chirurgii ortopezi au cerut sa aiba la dispozitie inca o sala pentru interventii ortopedice. Practic, prin aceasta investitie, ar scadea durata de asteptare a pacientilor si implicit sectia nu ar mai fi atat de aglomerata de bolnavii care trebuie operati.

Multi pacienti care ajung pe aceasta sectie si trebuie operati asteapta si cate doua saptamani pana sa ajunga in sala, pentru ca in Blocul Operator exista o singura sala de operatie pentru ortopedie.

In sfarsit, dupa ani de zile, a venit si vestea cea buna. In trei luni de zile, chirurgii ortopezi vor avea la dispozitie a doua sala de operatie.

“Spitalul Judetean a primit buget din partea Consiliului Judetean pentru amenajarea celei de-a doua sali pentru ortopedie. Am inceput caietul de sarcini pentru demararea achizitiei materialelor si echipamentelor necesare pentru amenajarea salii de operatie. Preconizam ca in curs de trei luni  aceasta sala sa fie functionala. A doua sala pentru ortopedie este extrem de necesara datorita faptului ca in cadrul sectiei ortopedie sunt internati foarte multi pacienti cu fracturi si faptul ca sectia deserveste intregul judet.  In medie, sectia functioneaza la capacitate maxima, sectie care are 43 de paturi. Fata de anii precedenti, numarul pacientilor care ajung in spital cu fracturi si care trebuie operati a crescut”, a declarat Stefan  Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Exista un spatiu in Blocul Operator in care va fi infiintata noua sala de operatie pentru sectia ortopedie. In prezent, in sala de operatie pentru ortopedie se fac in medie cate cinci interventii pe zi. Costurile cu aceasta investitie se ridica la 600.000 de lei.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad