Connect with us

Sanatate

Căpuşele au făcut primele victime la Botoşani

Published

on

capuse mytex.ro

De cand vremea s-a incalzit, zeci de botosaneni au avut nevoie de ingrijire medicala de specialitate, dupa ce au fost intepati de acest insecte periculoase. La Botosani, in Unitatea de Primiri Urgente, din luna aprilie si pana in prezent s-au prezentat 33 de botosaneni intepati de capuse.

“Din luna aprilie si pana in prezent, au fost 33 de pacienti. O parte din ei prezentau retentie de corp strain, deci fragment de capusa. Acestea au fost extrase, iar toti pacientii au fost dirijati pentru un consult de specialitate la sectia de boli infectioase pentru a vedea daca necesita tratament profilactic pentru boala Lyme”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

Medicii spun ca pacientii care sunt muscati de capuse au nevoie de ajutor de specialitate si este recomandat sa nu incerce singuri sa scoata insectele din corp. Capusele pot sa transmita mai multe boli, cea mai periculoasa fiind boala Lyme.

Pentru a transmite bacteria, capusele au nevoie sa stea atasate de organismul omului de la 24 pana la 48 ore. De aceea este indicat sa va inspectati bine corpul atunci cand ajungeti in casa dupa o zi la iarba verde.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad