Connect with us

Administratie

Bătălie pe unele locuri de parcare. Un botoşănean a oferit astăzi 750 de lei la licitaţia organizată de primărie

Published

on

masini parcate

Numărul de maşini creşte tot mai mult în municipiul Botoşani iar locurile de parcare realizate de către primărie devin insuficiente. În această săptămână, reprezentanţii primăriei au organizat mai multe licitaţii pentru atribuirea locurilor de parcare rămase neconcesionate.

Primăria Botoşani a scos în această săptămână la concesionat aproape 150 de locuri de parcare. În cele mai multe cazuri, a existat câte o singură persoană care a solicitat un loc de parcare iar respectiva persoană va trebui să plătească puţin peste 100 de lei, cât este tariful stabilit de către Consiliul Local. În acelaşi timp, au fost şi locuri de parcare scoase la licitaţie deoarece erau mai mulţi solicitanţi. În această dimineaţă, un botoşănean a licitat 750 de lei pentru un loc de parcare.

„Săptămâna aceasta, în zilele de luni, marţi şi miercuri, la sediul Serviciului Patrimoniu, s-au desfăşurat licitaţiile pentru locurile de parcare rămase neocupate. În ziua de luni au fost scase la licitaţie 117 locuri de parcare. S-au înscris 130 de persoane dar au fost cinci absenţi. În general, era câte o persoană înscrisă pentru un loc de parcare dar au fost şi opt cazuri în care s-au licitat aceste locuri de parcare. Cel mai mare preţ a fost de 700 de lei, undeva în cartierul Aleea Zorilor. Marţi au fost scoase la licitaţie 80 de locuri de parcare, am avut trei licitaţii, cel mai mare preţ fiind de 450 de lei. Astăzi, s-au scos la licitaţie 50 de locuri de parcare, am avut 43 de persoane înscrise dar am avut şi o licitaţie. Preţul maxim a fost de 750 de lei. Este vorba de un loc de parcare situat între Calea Naţională şi strada Gheorghe Avrămescu. Erau trei persoane înscrise, în final a rămas o doamnă şi un domn iar locul de parcare s-a adjudecat cu 750 de lei. Această sumă îi va rămâne în fiecare an pentru acel loc de parcare. Nu a existat nicio contestaţie”, a declarat viceprimarul Marian Murariu.

Persoanele au termen de 20 de zile în care trebuie să achite suma licitată. În caz contrar, locul de parcare este scos din nou la licitaţie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad