Connect with us

AGRICULTURA

Locul în care se produce “Caşcavalul de Săveni”: Totul este natural, lapte, sare şi cheag GALERIE FOTO&VIDEO

Published

on

cascavalul de saveni (0)

Foarte mulţi au auzit de brandul „Caşcavalul de Săveni” dar puţini sunt cei care au văzut unde se fabrică produsele pe care le găsim în magazinele din Botoşani, Iaşi şi Suceava.

„Caşcavalul de Săveni” a fost şi tinde să redevină un brand cunoscut la nivel naţional. Câţiva întreprinzători din zona Săveni s-au asociat şi au decis să readucă pe piaţă celebrul caşcaval de Săveni plus o serie de produse căutate în special de către proprietarii de restaurante. Printre ei se numără şi Viorel Şvabu, un bărbat din oraşul Săveni care a lucrat în fosta fabrică de lapte şi care cunoaşte reţele tradiţionale care au făcut din Caşcavalul de Săveni un produs foarte căutat în urmă cu trei decenii. Viorel Şvabu şi-a construit o mică făbricuţă în curtea locuinţei sale. Spune că este mică o afacere de familie dar în acelaşi timp se laudă că produsele sale sunt naturale sută la sută şi nu au gram de chimicale.

„Noi vrem să facem o producţie foarte bună. Totul este natural, fără conservanţi. Noi nu facem industrial. Este o afacere de familie. Avem patru ani de când producem şi vindem în Botoşani, Iaşi, Suceava. Prudusele noastre se găsesc în magazinele Pita, Ovisim, Leola, în restaurante. Acum ne caută clienţii. Fiind totul natural şi tradiţional, încep să ne contacteze clienţii. Totul este natural, lapte, sare şi cheag. Noi nici smântâna nu o tragem. Când ai tras smântâna din produs, nu mai are calitate. Facem caşcaval, buric, urdă dulce, telemea, caş, mai multe sortimente de rulade. De Paşte am avut miei de caşcaval. În hipermarketurile mari nu am intrat. Noi fiind foarte mici, e greu de ajuns acolo. Nu prea sunt locuri pentru cei mici”, ne-a spus Viorel Şvabu.

În scurt timp, „Caşcavalul de Săveni” va deveni un produs recunscut la nivelul Uniunii Europene. După ani de demersuri, iniţiativa producătorilor din zona Săveni va da roade iar brandul „Caşcavalul de Săveni” va fi recunoscut în toată Uniunea Europeană.

cascavalul de saveni (4) cascavalul de saveni (5) cascavalul de saveni (3) cascavalul de saveni (7) cascavalul de saveni (6) cascavalul de saveni (1) cascavalul de saveni (2) cascavalul de saveni (8)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad