Connect with us

Evenimente

Week-end cu peste 200 de şoferi amendaţi în judeţul Botoşani

Published

on

radar

Viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu persoane decedate şi rănite grav.

În perioada 05-07 mai 2017, poliţiştii rutieri din cadrul Serviciului Rutier-IPJ Botoşani, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru depistarea şi tragerea la răspundere a celor care comit infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc cu viteză neregulamentară.

Scopul activităţilor desfăşurate a fost acela a reduce numărul accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto.

Poliţiştii au utilizat 12 aparate de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor şi au constatat 262 de contravenţii, dintre care 215 pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 47 pentru nerespectarea altor reguli de circulaţie.
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 permise de conducere, dintre care 2 pentru depăşirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h şi 6 pentru alte abateri.

Pentru neregulile tehnnice constatate, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare pentru vehicule.
Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă generează accidente cu urmări din cele mai grave!

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad