Connect with us

Administratie

A început asfaltarea a două tronsoane de drum naţional din judeţul Botoşani / FOTO

Published

on

lucrari asfaltare drum national4

Prefectul Dan Şlincu a efectuat azi, miercuri, o vizită în teren, pe mai multe tronsoane de drum naţional, pentru a inspecta lucrările de reabilitare şi întreţinere demarate de reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale (SDN).

Oficialul, însoţit de şeful SDN, a verificat tronsoanele de drum Botoşani – Săveni şi Dorohoi – Darabani unde, începând de miercuri, drumarii toarnă covoare asfaltice, pe o distanţă de 27 de kilometri, respectiv 17 kilometri.

Prefectul Dan Şlincu a primit asigurări de la constructor că lucrările se vor finaliza cel târziu în şapte zile, azi fiind turnate straturile deocamdată doar pe un singur sens de mers şi pe porţiuni.

Potrivit lui Viorel Zacreţchi, şeful SDN, aceste lucrări au fost prinse în programul de intervenţii din acest an, pe care l-a prezentat şi în cadrul vizitei efectuate de ministrul Transporturilor la Botoşani, Răzvan Cuc, în luna martie.

Mai mult, aceste tronsoane au fost stabilite ca prioritare, valoarea lucrărilor fiind de şapte milioane de lei în ce priveşte drumul Botoşani – Săveni, respectiv patru milioane de lei pentru lucrarea dintre Dorohoi şi Darabani. Banii au fost alocaţi de actualul guvern, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Şeful SDN a mai susţinut că de săptămâna viitoare vor demara lucrări şi pe alte tronsoane naţionale din judeţ, unde vor putea fi executate deocamdată doar reparaţii. Printre acestea sunt drumurile Rădăuţi Prut – Darabani, Dorohoi  – Vârfu Câmpului şi Săveni – Manoleasa.

De asemenea, pe drumul Manoleasa – Rădăuţi Prut vor fi stabilite trei porţiuni, pe un total de trei kilometri, unde vor fi executate trei metode experimentale, anume aplicarea unui tratament dublu, amenajarea unui covor asfaltic şi executarea de macadam, pentru a se observa ce soluţie este mai bună pentru modernizarea tronsonului de aproximativ 35 de kilometri. Aceste lucrări vor demara tot de săptămâna viitoare.

În judeţ, SDN administrează în jur de 425 de kilometri de drum, din totalul celor peste 1.000 de kilometri.

lucrari asfaltare drum national3 lucrari asfaltare drum national2 lucrari asfaltare drum national1 lucrari asfaltare drum national asfaltare drum national

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad