Connect with us

Sport

Povestea unui fost fotbalist al FC Botoşani care evoluează acum în Maldive

Published

on

Foto: Prosport.ro

Sătul de incertitudinea din fotbalul românesc, de discuţii despre salarii neplătite şi lipsa unei garanţii în viitor, a plecat să joace fotbal în ţara unde pretenţioşii aleg concediile extravagante. O echipă din Maldive, Maziya, i-a propus un contract în ianuarie şi a acceptat. A renunţat la marea performanţă doar la 28 de ani, probabil dezamăgit de ce oferea Liga I.

Andrei Cordoş (28 ani) povesteşte despre luxul întâlnit, despre un campionat cu opt echipe şi un singur stadion, despre regulile stricte privind nuditatea şi alcoolul, într-o ţară islamică şi despre o climă care oferă temperaturi de 30 de grade, fie zi, fie noapte. Cordoş mai are un vis legat de fotbalul românesc. Vrea să promoveze în Liga 1 cu “U” Cluj, echipa ce l-a crescut.

Fotbalul cum e? Este profesionist?
Fotbalul pot spune ca este în dezvoltare. Toate echipele au dreptul să folosească patru străini: trei europeni şi un asiatic. Sincer, aş vrea să spun că e profesionist, dar stau şi mă gândesc că poate nici la noi, în România, nu mai e profesionist de ceva timp. Cred, totuşi, că fotbalul de aici nu e la nivelul de profesionist.

Toate echipele joacă pe acelaşi stadion. Antrenamentele se fac tot acolo?
Păi să îţi explic puţin. În Male, care este capitala, sunt două terenuri sintetice, un teren de iarbă şi stadionul naţional. De obicei, toate echipele îşi împart timpul şi se antrenează pe sintetic. Depinde la ce oră au programate meciurile. Noi cum jucăm în AFC CUP, putem să ne antrenăm şi pe iarbă înainte de aceste meciuri.

Cum sunt oamenii, cum e cultura lor?  
De când am ajuns aici, am observat că oamenii încearcă să facă orice pentru a mă simţi bine şi pentru a mă acomoda. Pot să spun că au şi reuşit.

Citeşte mai mult pe PROSPORT.RO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad