Connect with us

Administratie

Proiectul Cornişa intră în linie dreaptă. Bazinele de înot vor fi funcţionale în două luni. VEZI ce spune primarul Flutur / GALERIE FOTO

Published

on

parcul cornisa (0)

Şanse mari ca Parcul de agrement Cornişa să devină funcţional în vara acestui an. Lucrările la bazinul de înot acoperit sunt aproape finalizate iar la cel descoperit ar mai fi de lucru încă aproximativ două luni de zile. Râul de rafting şi lacul este cel mai întârziat obiectiv deorece au trebuit făcute lucrări suplimentare.

Primarul Cătălin Flutur a făcut o nouă vizită în Parcul de Agrement Cornişa şi a explicat care este situaţia cu o lună înainte de intrarea în sezonul cald. Una din marile probleme ale proiectului a fost bazinul exterior unde au trebuit scoase pavelele din zona de plajă şi efectuate o serie de lucrări suplimentare şi care au durat destul de mult.

parcul cornisa (5)„Toate ţevile care alimentau şi făceau deversarea din bazin erau doar în pământ şi apăreau forfecări. Acum teava este băgată într-un canivou de beton şi nu mai are ce să se întâmple. Am luat toată suprafaţa bazinului exterior, am tăiat, am executat canivoul şi deja s-a început să pună pământul stratul de nisip şi pavelele pentru partea de plajă de jos. Va fi plajă în toată zona”, a explicat primarul Cătălin Flutur.

„Va fi funcţional 365 de zile pe an”

parcul cornisa (26)Dacă la bazinul exterior mai este de lucru, cel interior este aproape finalizat. Mai sunt mici finisaje de realizat după care va putea fi preluat de către DSPSA. Constructorii spun că în vara acestui an el va fi funcţional sută la sută, autorităţile locale urmând să decidă când îl deschid publicului. Pe lângă bazinul de înot, în acest complex vor mai fi o saună finlandeză uscată, una cu aromoterapie, una umedă, sauna cu sare, grotă cu zăpadă, duşuri emoţionale, bazin de hidromasaj, cameră de relaxare, bazine cu apă răcită, o sală de fitness plus o zonă de foodcourt.

parcul cornisa (15)„Am avut nişte mici probleme care au fost rezolvate. Au fost nişte infiltraţii pe lângă acele becuri din incintă. S-a infiltrat apa pe lângă cabluri. Nu avem o problemă deosebită. Tot ce este aici va fi funcţional 365 de zile într-un an. Acesta este marele avantaj. Ideea a fost să facem ceva care să fie wow şi să vină lumea. Parcul în sine oferă foarte multe lucruri de noutate. Plecând de la patinoar, o zonă de tubing, un râu artificial. Sperăm că vom avea cât mai mulţi vizitatori. Primarul din Bălţi şi cei de la televiziunea din Bălţi, ne întrebau câte locuri de cazare avem în Botoşani”, a mai spus Cătălin Flutur.

„Avem nevoie de acea hotărâre de consiliu”

parcul cornisa (53)„Nu există termenul de 30 iunie. Eu sunt sunt cel care îmi doresc să finalizăm în luna iulie şi să prindem măcar două luni şi jumătate la bazin. Ceea ce a fost greu, s-a făcut. Logic ar fi să se finalizeze în două luni. Depinde şi de vreme. Anul trecut eram gata 99% iar acum suntem gata 96%. Ceea ce am încercat noi să facem ieri, în şedinţa de Consiliu Local nu era o predare-primire efectivă a lucrărilor. Ne trebuia o hotărâre de CL pentru preluarea obiectivelor finalizate iar DSPSA avea posibilitatea să înceapă toate demersurile pentru autorizare. Fiecare obiect în parte se autorizează. Ne interesa să preluăm, să facem probe, să scoatem la licitaţie şi activităţile pe care vrem să le externalizăm. O licitaţie înseamnă minim două luni. O să încercăm să explicăm mai bine şi să facem o şedinţă extraordinară pentru că avem nevoie de acea hotărâre de consiliu”, a mai precizat primarul Cătălin Flutur.

Cel mai întârziat obiectiv este râul de rafting şi lacul. Aici au trebuit executate lucrări suplimentare şi foarte probabil el nu va fi funcţional în cursul acestui an.

parcul cornisa (48)„Când am făcut expertiza, experţii au venit şi au văzut şi chestiile cu infiltraţiile din vara trecută. Am luat decizia să facem lacul aşa cum scrie la carte. Vom betona partea de fund. Ceea ce se întâmplă acum este un lucru trainic. Cea mai lungă perioadă vor fi hidrobiciclete pe lac. Când vom avea partea de caiace, prin ecluză se preia apa şi se umple râul de rafting. Ideea era de a prelua pe obiective şi probabil râul de rafting îl vom prelua ultimul. La cât s-a investit, e păcat să ne înecăm ca ţiganii la mal”, a afirmat edilul municipiului Botoşani.

Planetariu, montagne russe şi roată gigant

Primarul municipiului Botoşani vrea ca an de an să fie achiziţionate noi obiecte pentru parcul de agrement Cornişa. El se gândeşte chiar la un montagne russe şi la o roată. De asemenea, este posibil să se realizeze şi un planetariu.

„Fiind suprafaţa generoasă, cel mai mare parc din ţară ca suprafaţă, vrem să upgradăm acest parc de agrement, în fiecare an sau la doi ani. În funcţie de sumele pe care le vom avea din încasări. Aş vedea un Montagne Russe sau o roată aici. Avem acum o propunere pentru un planetariu. Propunerea a venit de la o firmă absolut serioasă. Când va fi gata, va fi într-adevăr wow. Depinde de noi să ştim să o administrăm şi de civilizaţia consumatorilor”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

La ora actuală sunt finalizate mai multe obiective cum ar fi patinoarul, terenurile de fotbal şi tenis, amfiteatrul şi terenurile de joacă.

parcul cornisa (1) parcul cornisa (55) parcul cornisa (54) parcul cornisa (53) parcul cornisa (52) parcul cornisa (51) parcul cornisa (50) parcul cornisa (49) parcul cornisa (48) parcul cornisa (47) parcul cornisa (46) parcul cornisa (45) parcul cornisa (44) parcul cornisa (43) parcul cornisa (42) parcul cornisa (41) parcul cornisa (40) parcul cornisa (39) parcul cornisa (38) parcul cornisa (37) parcul cornisa (36) parcul cornisa (35) parcul cornisa (34) parcul cornisa (33) parcul cornisa (32) parcul cornisa (31) parcul cornisa (30) parcul cornisa (29) parcul cornisa (28) parcul cornisa (27) parcul cornisa (26) parcul cornisa (25) parcul cornisa (24) parcul cornisa (23) parcul cornisa (22) parcul cornisa (21) parcul cornisa (20) parcul cornisa (19) parcul cornisa (18) parcul cornisa (17) parcul cornisa (16) parcul cornisa (15) parcul cornisa (14) parcul cornisa (13) parcul cornisa (12) parcul cornisa (11) parcul cornisa (10) parcul cornisa (9) parcul cornisa (8) parcul cornisa (7) parcul cornisa (6) parcul cornisa (5) parcul cornisa (4) parcul cornisa (3) parcul cornisa (2)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )