Connect with us

Administratie

Lefuri de miliarde şi bonusuri salariale de sute de milioane, din banii botoşănenilor

Published

on

bani

În şedinţa de Consiliu Local de joi va fi supus spre aprobare un proiect de hotărâre care vizează bugetele de venituri şi cheltuieli pe anul 2017, ale societăţilor Urban Serv S.A., Locativa S.A., Eltrans SA şi Modern Calor S.A. Toate cele patru societăţi au unic acţionar Consiliul Local Botoşani şi funcţionează din banii plătiţi de botoşăneni, fie direct, fie indirect prin taxe şi impozite.

Bugetele celor patru societăţi nu arată prea bine în 2017 dar în schimb, situaţia economică nu îi afectează pe unii directori sau pe membrii Consiliilor de Administraţii. Spre exemplu, Urban Serv, societatea care se ocupă de salubrizarea municipiului Botoşani, de colectarea deşeurilor, plus de administrarea pieţelor şi cimitirelor, va avea anul acesta un buget estimat de venituri de 19,1 milioane de lei şi un buget estimat de cheltuieli de 20,01 milioane de lei. Cu toate acestea, bugetul alocat la capitolul Cheltuieli aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere – pentru directori/directorat este de 297.000 lei din care 235.000 lei componenta fixă şi 62.000 de lei componenta variabilă, dacă sunt îndepliniţi indicatorii de performanţă. În condiţiile în care indicatorii de performanţă fixaţi nu sunt greu de îndeplinit, componenta variabilă va intra în buzunarele şefilor de la Urban Serv. Astfel, şefii Urban Serv vor încasa anul acesta 2,3 miliarde de lei vechi plus 620 de milioane dacă îşi îndeplinesc criteriile de performanţă.

urban serv

Nici la Modern Calor lucrurile nu stau diferit. Conducerea societăţii care furnizează căldură şi apă caldă în Botoşani îşi propune pentru 2017 venituri de 40,8 milioane de lei şi cheltuieli de 40,1 milioane de lei. La capitolul Cheltuieli aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere – pentru directori/directorat este prevăzută suma de 271.000 de lei. Şi aici avem o componentă fixă şi una variabilă. Componenta fixă înseamnă 232.000 de lei iar cea variabilă 39.000 de lei. Bine o vor duce şi membrii Consiliului de Administraţie. Aceştia vor trebui să-şi împartă 125.000 de lei iar dacă “se face performanţă managerială” vor mai încasa încă 59.000 de lei.

modern calor

Eltrans, societatea care se ocupă de o parte din transportul local al municipiului Botoşani, va avea anul acesta un buget estimat în valoare de 6,8 milioane de lei şi unul de cheltuieli tot de 6,8 milioane de lei. Cheltuielile aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere – pentru directori/directorat sunt de 143.000 de lei şi există doar componenta fixă, fără cea variabilă. În schimb, membrii Consiliului de Administraţie vor fi cei mai prost plătiţi dacă e să ne raportăm la celelalte trei societăţi. Ei vor trebui să-şi împartă anul acesta suma de 48.000 de lei, mai puţin decât stimulentele celor de la Modern Calor.

eltrans

Locativa, societatea care administrează locuinţele şi spaţiile comerciale aflate în proprietatea municipalităţii, are un buget estimat de 5,23 milioane de lei şi un buget de cheltuieli de 5,21 milioane de lei. Veniturile şefilor nu vor fi la fel de generoase ca la Urban Serv, Modern Calor sau Eltrans. Cheltuielile aferente contractului de mandat şi a altor organe de conducere – pentru directori/directorat vor fi de 78.000 de lei şi nu există componenta variabilă.  Buget mai mare are Consiliul de Administraţie care va împărţi în 2017 suma de 85.000 de lei.

locativa

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )