Connect with us

Evenimente

Beţivi sancţionaţi de jandarmi în week-end-ul trecut. Cea mai mare amendă a fost de 1000 de lei

Published

on

jandarmi summerfest

Consumul de  băuturi alcoolice le-a purtat ghinion unor botoșăneni, care au fost sancționați contravențional de jandarmi în prima zi a week-end-ului trecut.

În seara zilei de sâmbătă, 22 aprilie a.c., patru persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice în Piața 1 Decembrie, la Zilele Municipiului Botoșani, au fost amendate cu câte 600 de lei pentru scandalul făcut și injuriile adresate spectatorilor și vânzătorilor. Una dintre aceste persoane, o femeie în vârstă de 39 de ani, a fost la a doua sancțiune primită în aceeași zi, deoarece cu o oră mai devreme a tulburat liniștea publică în fața bisericii Uspenia prin strigăte și a adresat injurii trecătorilor.

În aceeași seară, puțin după ora 21.00, un grup de șapte tineri, din care doar unul avea mai mult de 18 ani, a atras atenția unui echipaj de jandarmi prin gălăgia pe care o făceau în parcul de joacă de pe strada Aleea Arcului. Unul dintre motivele bucuriei cu care aceștia se manifestau a fost, după cum au observat jandarmii, berea pe care o consumau într-un loc public, destinat activităților recreative de altă natură, fapta respectivă atrăgând sancționarea cu amenzi însumând 900 de lei.

Nu au fost singurii sancționați pentru consum de băuturi alcoolice în locuri publice, ceva mai devreme alte patru persoane fiind depistate în timp ce săvârșeau aceeași faptă contravențională pe strada Gării.

Încălzirea vremii nu justifică, din punct de vedere legal, consumul alcoolului în alte locuri decât cele autorizate în acest sens, mai ales pentru că, în multe cazuri, duce la alte  fapte prevăzute de legea care sancționează încălcarea unor norme de conviețuire socială.

Același echipaj de jandarmi a fost solicitat în dimineața următoare, la ora 05.00, pentru că doi bărbați aflați la Unitatea de Primire  Urgențelor din cadrul Spitalului Mavromati făccea scandal și adresau injurii personalului de pază. Cei doi vor avea de achitat fiecare câte o amendă de 1000 de lei, după ce procesele-verbale de constatare și sancționare a contravențiilor vor fi transmise, pentru luare în debit, la Direcția de Impozite și Taxe Locale Botoșani.

Botosani online, stiri botosani, stiri din botosani, site, news, btonline, btonline.ro, botosaneni, fc botosani, news bt, bt news, sanatate, primar, primarie, info, administratie, salarii, bani, sport, fotbal

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )