Connect with us

Sanatate

Criză acută de doctori la UPU Pediatrie. Doi medici tratează copiii din tot judeţul

Published

on

pediatrie upu (8)

Situatie grava in compartimentul de primiri urgente de la pediatrie unde exista un deficit mare de doctori. Sunt trei medici care trebuie sa trateze toti copiii din judetul Botosani.  Unul dintre doctori intra in concediu de crestere a copilului, iar in aceste conditii vor ramane doar doar specialisti.

In compartimentul de primiri urgente de la pediatrie sunt si peste o prezentari pe zi, iar misiunea medicilor de a-i trata pe micii pacientii este dificila. Ar fi nevoie de cel putin inca patru medici pentru ca activitatea sa se desfasoare in conditii normale.

“Avem nevoie de cel putin inca patru medici pentru a asigura garzi complete deoarece adresabilitatea este suficient de mare si acolo, o medie de 20.000 de prezentari pe an. Si anul trecut au fost scoase posturi la concurs, dar nu s-au prezentat colegi care sa  lucreze in acest compartiment. Speram ca de data aceasta sa avem candidati”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU-SMURD.

Avand in vedere deficitul major de doctori din upu pediatrie, reprezentantii spitalului au scos la concurs doua posturi de medici.

“S-a hotarat scoaterea la concurs a doua posturi de medic specialist. Ar trebui sa fie patru medici pentru ca activitatea medicala sa se desfasoare in conditii optime”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

In Upu pediatrie sunt in medie cate 20.000 de prezentari pe an. Problema deficitului de medici din acest compartiment este una mai veche si pare greu de rezolvat. De suferit au atat micii pacientii care ajuns in urgenta, dar si medicii care sunt supraglomerati de cazuri si de garzi, iar in concluzie actul medical nu este la o calitate inalta.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )