Connect with us

Evenimente

UPDATE. Incendii de proporţii în Botoşani. COD ALBASTRU de intervenţie FOTO-VIDEO

Published

on

incendiu botosani (7)

Trei incendii au izbucnit astăzi, în zona industrială din municipiul Botoşani, la trei transformatoare electrice. Pentru a face faţă intevenţiilor, au fost mobilizate majoritatea echipajelor Inspectoratului Judeţean pentru Sitaţii de Urgenţă plus pompierii din Dorohoi şi Suceava. CJSU a instituit COD ALBASTRU de intervanţie.

Un transformator a luat foc in zona stadionului Mecanex, un altul langa sediul Politie Rutiere, iar al treilea in zona unde intoarce tramvaiul unde exista pericol de explozie.

Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta au ajuns in zonele unde s-au produs incendiile pentru a le lichida.

In zona sediului Politiei Rutiere, scanteile care au sarit de la transformatorul care a luat foc au aprins un autoturism taxi care era parcat in preajma, vehiculul fiind distrus in partea din fata.

In ajutorul pompierilor de la Botosani, au venit si echipaje de la Dorohoi. Deocamdata nu se stie de la ce a pornit focul. Din cauza incendiilor mai multi consumatori din zona au ramas fara curent electric.

UPDATE. În sprijinul pompierilor din municipiul Botoşani au fost chemaţi şi cei din Dorohoi şi Suceava. A fost instituit COD ALBASTRU de intervenţie

UPDATE. Primarul Cătălin Flutur şi prefectul Dan Şlincu au ajuns la faţa locului pentru a vedea care este situaţia şi dacă se impun luarea altor măsuri.

UPDATE. ISU: “Puțin după ora 12.00, pompierii botosaneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a trei incendii izbucnite la trei transformatoare electrice.

La cele trei evenimente, produse in locații diferite,  s-au deplasat 6 echipaje,  cu sase autospeciale cu apă și spumă.  În urmă incendiului înregistrat  in una dintre aceste zone,  a ars și un  autoturism. Pe strada Mobilei, din municipiu,  se intervine și la aceasta ora cu patru echipaje, pentru răcirea punctului de transformare a energiei electrice.  Salvatorii depun eforturi susținute pentru remedierea situației in cel mai scurt timp și utilizează tehnici specifice de intervenție care sa reducă riscurile ce pot fi generate de cuva în care se afla uleiul încins.

Pentru optimizarea misiunii de raspuns, la nivelul IGSU a fost dispusă măsura trimiterii in zona de manifestare a doua autospeciale cu apa si spuma de la ISU Suceava, pentru asigurarea rezervei de spumogen”.

UPDATE. La unul dintre transformatoare este un container cu o cantitate mare de ulei încins. Pompierii încearcă să-l răcească pentru a evita o catastrofă

UPDATE. După aproximativ patru ore de intervenţii, pericolul de explozie a fost eliminat

incendiu botosani (1) incendiu botosani (8) incendiu botosani (7) incendiu botosani (6) incendiu botosani (5) incendiu botosani (4) incendiu botosani (3) incendiu botosani (2)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )