Connect with us

Editorial

EDITORIAL. „Împăratul” Costică vrea şef la PSD

Published

on

macaleti, federovici

În ultima zi din această lună, social democraţii îşi vor alege conducerea organizaţiei judeţene. Pentru cea mai importantă funcţie se luptă senatorul Doina Federovici şi Costică Macaleţi, preşedintele Consiliului Judeţean. Doina Federovici pare favorită să câştige alegerile dar în acelaşi timp, Macaleţi este un individ incredibil de norocos care a reuşit să învingă şi atunci când nu s-a implicat în campanie.

Costică Macaleţi a lucrat toată viaţa la stat iar de vreo două decenii tot se plimbă între Botoşani şi Bucureşti. Ba deputat, ba prefect, iar deputat, iar prefect. De aproape un an este preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani. Botoşănenii şi-au pus speranţe mari în el şi mulţi credeau că lucrurile se vor schimba în bine după patru ani în care CJ-ul a fost condus de Ţurcanu şi Sorescu, patru ani în care DNA a avut multă treabă prin această instituţie şi patru ani în care nu s-au finalizat nici măcar proiectele lăsate moştenire de Ţâbuleac. Au trecut aproximativ 10 luni de când Macaleţi conduce Consiliul Judeţean, 10 luni în care nu s-a întâmplat nimic. Ne tot spune că pentru el drumurile sunt o prioritate dar nu vedem nimic concret ci doar vorbe. Instituţiile din subordinea CJ-ului merg în acelaşi ritm ca pe vremea lui Ţurcanu numai că au alţi şefi, agreaţi de actualul „împărat” al judeţului. Între timp, Costică Macaleţi s-a decis că vrea să fie şef la PSD. Şi-a adus lângă el vechea gardă a partidului plus vreo câţiva mai tinerei, cum ar fi Răzvan Rotaru, copilul lui de suflet, pe care îl tot împinge pe la spate pentru a ajunge pe diferite funcţii. Costică Macaleţi a mizat tot timpul pe norocul său incredibil. A câştigat de fiecare dată când a candidat, chiar şi atunci când nu avea nicio şansă. Nu a depus prea mari efort prin campanii, unii din PSD spun că nici nu a băgat prea adânc mâna în buzunare, dar tot a ieşit învingător. Când nu avea nicio şansă şi era clar că pierde, i-a murit contracandidatul şi a ajuns deputat.

Acum, Costică Macaleţi o înfruntă pe Doina Federovici, senator şi preşedinte interimar al organizaţiei. Fiecare are câte un grup de apropiaţi dar victoria va fi decisă de primarii PSD din judeţ. Cine are mai mare influenţă? Cine îi ajută mai mult? Cine le aduce mai mulţi bani pentru investiţii?

Costică Macaleţi are pe mână banii Consiliului Judeţean pe care îi poate dirija către unul sau altul. De partea cealaltă, Doina Federovici îi sprijină pe primari să acceseze fonduri prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Costică Macaleţi este sustinut de către municipiul Botoşani şi de fosta tabără Portariuc iar Doina Federovici se bazează în special pe Dorohoi şi pe zona Săveni. Rămâne de văzut dacă Macaleţi mai este la fel norocos sau dacă Doina Federovici îl va învinge şi îl va trimite către pensie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad