Connect with us

Administratie

Comuna din judeţul Botoşani care se dezvoltă prin turism: “Au început să vină din ce în ce mai mulţi”

Published

on

harta judetul botosani

O comună din judeţul Botoşani începe să devină atractivă pentru turiştii care aleg să viziteze nordul Moldovei. Dacă în urmă cu câţiva ani era o comună cu un obiectiv turistic lăsat în paragină şi fără infrastructură, între timp, lucrurile s-au schimbat radical.

Comuna Coşula din judeţul Botoşani are două mănăstiri care prezintă interes în special pentru turismul ecumenic. Una construită în anul 1535 şi care recent a fost reabilitată printr-un proiect european iar a doua, o mănăstire nouă, finalizată în 2016. Este vorba de mănăstirea Coşula şi mănăstirea Zosin. Odată cu reabilitarea complexului monarhal Coşula, cu finalizarea mănăstirii Zosin şi modernizarea drumurilor, numărul turiştilor care au venit în această comună a crescut semnificativ. Mai mult, autorităţile locale spun că au început să apară persoane care vor să cumpăre teren şi să construiască locuinţe în apropierea celor două mănăstiri.

mircia acatrinei, primar cosula“Avem două obiective turistice foarte importante pe teritoriul comunei. Am început să mediatizăm aceste obiective dar încă mai avem de lucru la capitolul infrastrucură. Vrem să modernizăm drumul către Mănăstirea Zosin şi parcarea. De asemenea, trebuie să amenajăm parcarea Mănăstirii Coşula. Din punct de vedere cultural şi chiar economic, începe să se simtă. Au început să vină din ce în ce mai mulţi turişti care vizitează cele două mănăstiri. De asemenea, sunt care vor să cumpere terenuri în zona noastră şi construiască case”, ne-a spus Mircia Acatrinei, primarul comunei Coşula.

Mii de oameni la resfinţirea Mănăstirii Coşula GALERIE FOTO

 

manastirea cosula, sfintire (colaj)

Patriarhul Daniel a ajuns la Mănăstirea Zosin. Sute de oameni în frunte cu prefectul şi preşedintele CJ l-au aşteptat GALERIE FOTO&VIDEO

manastirea zosin sosire Patriarh Daniel

 

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad© 2017 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )